Kıbrıs'ta anlaşma sağlandı! Ve kapılar açılıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Birleşmiş Milletler Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar'in ara bölgedeki konutunda bir araya geldi. Liderlerin bugünkü görüşmesinden Derinya ve Aplıç kapılarının karşılıklı olarak açılması kararı çıktı.

GİRİŞ 26.10.2018 13:33 GÜNCELLEME 26.10.2018 15:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kıbrıs'ta konuşlu Birleşmiş Milletler Barış Gücü Misyonu (BMBG), Kıbrıs müzakerelerinde güven artırıcı önlemler kapsamda Derinya ve Aplıc sınır kapılarının 12 Kasım'da açılacağını duyurdu.

Misyondan yapılan yazılı açıklamada, KKTCCumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in bugünkü yaptığı görüşmede Derinya ve Aplıç sınır kapılarının 12 Kasım’da açılması konusunda mutabakata varıldığını bildirdi.

Açıklamada, “Liderler, Lefke Aplıç ve Derinya geçiş noktalarının 12 Kasım’da açılacağını duyurmaktan memnuniyet duyarlar." ifadelerine yer verildi.

TÜRK BAYRAĞINI İNDİRMEYE KALKIŞTI

Derinya, 1996 yılında meydana gelen olaylar ile gündeme gelmişti. Bazı Rumlar, Derinya sınırını delmeye çalışmış; Solomos Solomu isimli Rum gönderdeki Türk bayrağını indirmek amacıyla direğe tırmandığı sırada Türk askeri tarafından vurularak öldürülmüştü.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Kurtuluş sancar 5 yıl önce Şikayet Et
    Ab ye gırcez dıye haclıların tuzagına dusmeyın yarın öbürgün vatansız kalırsınız.Bu haclılar gıttıklerı yerde müslüman dünyasına rahat vermezler sonlarınız filistin ,suriye balkanlardaki bosnaklar gibi olmasın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi