Putin ve Rusya resti çekti: Karşılık veririz

ABD'nin Rusya'ya INF Anlaşması'ndan doğan yükümlülüklerini yerine getirmesi için 60 gün süre verdiğini açıklamasının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den gözdağı geldi. Putin, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekilmesi durumunda ülkesinin karşılık vereceğini dile getirdi.

Putin ve Rusya resti çekti: Karşılık veririz
Putin ve Rusya resti çekti: Karşılık veririz
GİRİŞ 05.12.2018 14:42 GÜNCELLEME 05.12.2018 15:44
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

ABD, Rusya'ya INF Anlaşması'ndan doğan yükümlülüklerini yerine getirmesi için 60 gün süre verdiğini açıklamasının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den gözdağı geldi. Putin, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekilmesi durumunda ülkesinin karşılık vereceğini dile getirdi.

Rus lider, "İlk önce Amerikan tarafı Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan çekileceğini açıkladı, ardından bunu niçin yapmaları gerektiğine dair gerekçe aramaya başladı. Temel gerekçe olarak da "bu anlaşmayı ihlal etmemiz" gösterildi. Ancak her zamanki gibi, bizim tarafımızdan bu anlaşmanın ihlal edildiğinde dair bir kanıt gösterilmiyor. ABD Kongresi INF sonrasına uygun roketleri yapmak için gereken parayı önceden ayırmış yani karar çoktan sessizce verilmiş. Bizim bunu fark etmeyeceğimizi düşündüler. Pentagon'un bütçesiyle bu füzeler geliştiriliyor. Fakat, bu açıklamanın kamuoyuna yapılmasından sonra bunlar ortaya çıkacak. Diğer adım olarak ise birilerini suçlamak gerekiyordu. Elbette Batı için en basit ve bilinen suçlu Rusya'dır. Bu böyle değil, biz bu sözleşmenin ihlaline karşıyız. Eğer ABD anlaşmadan çıkarsa, karşılık vermek zorunda kalırız" ifadelerini kullandı.

RUSYA GENELKURMAY BAŞKANI: ABD'NİN FÜZELERİNİN OLDUĞU ÜLKELERİ HEDEF ALIRIZ

Öte yandan Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'nın (INF) feshedilmesi halinde Rusya'nın, cevabi önlemlerinin ABD'nin orta ve kısa menzilli füzelerine ev sahipliği yapan ülkeleri hedef alacağını belirtti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 37
  • Gazi 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya abd siyasetinde defansta kaldığı sürece ukraynayıda, abd ve batıya kaptırır kendisinide kaptırır.
    Cevapla
  • deniz 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya niye amerikayı vurmuyorsunda, amerika nin füzelerinin olduğu ülkeleri vuruyorsun. amerikada füzemi yok.
    Cevapla
  • enflasyon dollarli 5 yıl önce Şikayet Et
    itden sorarlar niye hurursun cevabinda deyermis korkutuyorum.bes neden kuyrugunu buluyorsun sorusunasa kendim de korkuyorum soylemis.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    I.Dünya Savaşı'na Girme Sebebimiz; Yavuz ve Midilli Olayı. GOEBEN ve BRESLAU gemilerinin Çanakkale Boğazı'nı geçerek İstanbul'a sığınması ve daha sonra Karadenize geçip Rus limanlarını topa tutması konusu "ilköğretim müfredatı" konusudur. Ukrayna konusunda NATO ile Rusya arasında gerginlik yaratılıp, Karadenizde Monrö'yü salla mantığında olup "yine aynı konseptte gol yersek" yuh olsun artık bize...(ATASÖZÜ: erkek eşek iki kere aynı çukura düşmez !!!)
    Cevapla
  • barış 5 yıl önce Şikayet Et
    Putin amca, yanındayım çok dürüst bir duruşun var takdir ediyorum sizi.
    Cevapla
  • enflasyon dollarli 5 yıl önce Şikayet Et
    baris bey rusiya cokuyor goren yok.artik rusiya vatandaslari putini gormek istemiyor.sovyetler birliyinin gucu rusiyanin gucunden defalarca buyuk idi.abd sovyetler birliyini bu yolla cokerti.rusiyanisa yikilmasina azkalmis.bir azda okumak bilgi almak gerekir.simdi savas fuzelerle deyil saglam ekonomiyle aparilir.
    Cevapla
  • Cekosılovaya 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ya söyleyin israili vursun hodrin meydan
    Cevapla
  • enflasyon dollarli 5 yıl önce Şikayet Et
    yehudi yehudini vurarmi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?