Savaş uçağından farksız... Rusya'nın gizemli projesi görüntülendi

Rusya, düşük radar izine sahip insansız hava aracı projesi Sukhoi Okhotnik-B’nin testlerine Novosibirsk’de devam ediyor.

Savaş uçağından farksız... Rusya'nın gizemli projesi görüntülendi
Savaş uçağından farksız... Rusya'nın gizemli projesi görüntülendi
GİRİŞ 24.01.2019 14:57 GÜNCELLEME 24.01.2019 15:08
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya, düşük radar izine sahip insansız hava aracı projesi Sukhoi Okhotnik-B’nin testlerine Novosibirsk’de devam ediyor.

 

 

23 Ocak’ta çekilen bir fotoğrafı Rus havacılık forumunda paylaşılan ve uçan kanat tasarımındaki kod adı Hunter (Avcı) olan Sukhoi Okhotnik-B’nin ana hatları ile bir başka Sukhoi tasarımı olan, savaş uçağı Su-57 benzerliği dikkat çekiyor.

 

 

Karlı bir pist üzerinde görüntülenen ve mevcut görüntüsü ile Amerikan muadili RQ-170 ile ortak yanları göze çarpan Sukhoi Okhotnik-B’nin gövdesinde elektronik sistemler ve görev yükleri için yeterli alanın olduğu değerlendiriliyor.

Her ne kadar resmi açıklama yapılmamış olsa da Rus basınında yer alan haberlere göre Okhotnik-B’nin testleri Su-34 uçaklarının da üretildiği Novosibirsk Uçak Üretim Organizasyonu (NAPO) tesislerinde devam ediyor.

Geliştirme çalışmaları 2012 yılında başlayan ve de geçtiğimiz haziran ayında tanıtım töreni için şartların olgunlaştığı belirtilen Okhotnik-B projesinin kısa süre içerisinde gerçekleştirilmesi beklenen ilk uçuşu ile kamuoyuna tanıtılması bekleniyor.

YORUMLAR 6
  • Levrok 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya insansiz hava araci teknolojisinde Türkiyenin bile gerisindeydi. ABD sagolsun, Rusya ve Iran a güzel kiyak gecmis. Arada kalan hep biz oluyoruz.
    Cevapla
  • Nedim 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz niye böyle bir uçak yapamıyoruz?
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Cunki biz işe çok geç (yani, 15 sene önce başlamış) bir Türkiye'yiz de ondan... Uçak dizayn konusunda hiç bir tecrübe veya birikimimiz yok. Bu işler zaman ister.
    Cevapla
  • Hacivat 5 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer tasiya bilen insansiz hava araci yapilmali sayin putin
    Cevapla
  • adem 4 yıl önce Şikayet Et
    füzeler zaten insansız :)
    Cevapla
  • Bruce Wayne 5 yıl önce Şikayet Et
    İran amerikan casus uçağını elektronik harple sorunsuz bir şekilde ülkesine indirmişti. Ruslar ve İran'lılar belli ki kendi aralarında bilgi paylaşımına gitmiş. Ruslarda ters teknoloji ile amerikan casus uçağını birebir kopyalamışlar. Helal olsun dayıoğli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!