Rusya'dan dehşete düşüren çıkış: ABD iki senedir buna hazırlanıyor

Rusya Savunma Bakanlığı, 1987 yılında ABD Başkanı Ronald Reagan ve Sovyetler Birliği lideri Mihail Gorbaçov arasında imzalanan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekilme kararına ilişkin bir açıklama yaptı. Savunma Bakanlığı, ABD'nin bu hamle ile yasaklanmış nükleer füzeler üretmeye hazırlandığını öne sürdü. Bakanlık ABD'nin iki senedir bunun için çalıştığını iddia etti.

Rusya'dan dehşete düşüren çıkış: ABD iki senedir buna hazırlanıyor
Rusya'dan dehşete düşüren çıkış: ABD iki senedir buna hazırlanıyor
GİRİŞ 02.02.2019 15:51 GÜNCELLEME 02.02.2019 16:30
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

- Haber7 / Dış Haberler Servisi

Dün ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 1987 yılında ABD Başkanı Ronald Reagan ve Sovyetler Birliği lideri Mihail Gorbaçov arasında imzalanan Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekildiklerini açıklamış, ABD Başkanı Donald Trump ve  NATO yaptığı açıklamalarla bu karar destek çıkmıştı.

 

 

ABD dünyayı altüst etti! NATO, Trump ve Pompeo peş peşe açıkladı

Bugün de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin bu kararına aynıyla karşılık verildiğini duyurmuş ve yeni bir süpersonik füze üreteceklerini açıklamıştı.

 

 

Dünya diken üstünde! Putin resti çekti: Artık yokuz

Bu gerilimin ardından ortamı daha da gerecek bir açıklama Rusya Savunma Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "ABD yasaklanmış füzeler üretecek" denildi. Bakanlık, ABD'nin iki senedir buna hazırlandığını öne sürdü.

İŞTE RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI'NIN YAPTIĞI AÇIKLAMANIN TAMAMI

Savunma Bakanlığı'nın yazılı açıklaması şu şekilde: "Washington, Rusya'ya yönelttiği Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşması'nın ihlal edildiğine yönelik bir kanıta dayanmayan suçlamalardan önce karar almakla kalmayıp, anlaşmanın yasakladığı orta ve kısa menzilli füzelerin üretim hazırlıklarına başladı. Rusya Savunma Bakanlığı'nın verilerine göre, Haziran 2017'den itibaren "Raytheon" askeri sanayi işletmesinde Arizona eyaletindeki Tucson şehrinde Orta ve Kısa Menzilli Füzeler Anlaşması'nın yasakladığı orta ve kısa menzilli füzelerin oluşturulması amacıyla üretim kapasitesinin genişletilmesi ve modernizasyonu programı başlatıldı. Bu fabrika Amerika'nın füze ve uzay alanındaki orta ve kısa menzilli seyir füzeleri dahil olmak üzere her türlü füze tipini üreten en büyük çok profilli işletmesidir. Sonuç olarak son iki yıl içerisinde fabrikanın alanı yüzde 44 oranında artarak 55 binden 79 bin metrekareye yükseldi, çalışan sayısı ise resmi açıklamalara göre 2000 kişi daha artacak. Üretim kapasitesinin genişletilmesi ile birlikte Amerika kongresi Kasım 2017´de Pentagon'a 58 milyon dolar değerinde ilk ödemesini yaparak, direkt olarak orta menzilli füze üretimine yöneltilmesi talimatını verdi. Böylelikle, düzenlenen çalışmaların karakteri ve süresi, Amerika yönetiminin bu anlaşmadan çıkma kararını Rusya'ya anlaşmayı ihlal ettiğine dair suçlamaları yöneltmeden birkaç sene önce alındığını gösteriyor."

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 49
  • Hasan doğru 5 yıl önce Şikayet Et
    Artık güçsüz ülkeler açıktan yağmalanıp sömürülecek. Ve bu ortamda tabiki pasta payını artırma yarışı ayrıca güçsüz ülkelere göz dağı politikası var.
    Cevapla
  • gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahtan ikisede birbirine düsman yoksa olan yoksul ülkelere olurdu
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Dusman degiller. Israil amerikayla kanka ve rusya israil icin suriyede arada hava savunma sistemlerini gecici olarak kapatiyo. Israilde bombalama yapiyo.
    Cevapla
  • Samet 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyayı ayakta uyutan boş cümleleri anlatmayın bize çok iyi biliyoruzki siz zaten nükleeri hiç bırakmadığınız gibi dünyanın en güçlü 3 ülkesi olan rusya abd çin medya arkasında birbirleriyle çok iyi anlaşıp dünyayı yönetiyorlar ve asla bu ülkeler birbirleriyle savaşmazlar emin olun...
    Cevapla
  • Bubihu 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusyadan bi cacık olmaz
    Cevapla
  • salih 5 yıl önce Şikayet Et
    üretim aşamasında ellerinde patlasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"