DEAŞ'a katılan İngiliz kız ortaya çıktı! Dönmek istiyorum

2015 yılında DEAŞ'a katılmak için ülkeden çıkan üç öğrenciden Shamima Begum, Suriye'de bir mülteci kampında bulundu. The Times'a verdiği röportaj ile dikkatleri çeken Begum, İngiltere'ye geri dönmek istediyse de İngiliz makamları durumun oldukça kaygı verici olduğunu ve engelleneceğini duyurdu.

DEAŞ'a katılan İngiliz kız ortaya çıktı! Dönmek istiyorum
DEAŞ'a katılan İngiliz kız ortaya çıktı! Dönmek istiyorum
GİRİŞ 16.02.2019 16:00 GÜNCELLEME 16.02.2019 16:12
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

2015 yılında Londra'dan ayrılarak iki kız arkadaşıyla beraber terör örgütü DEAŞ'a katılmak amacıyla Türkiye'den Suriye'ye giden Shamima Begum, bir mülteci kampında bulundu.

 

 

The Times gazetesine verdiği röportaj ile dünya gündemine oturan Begum, "4 yıl önce kaçan aptal kız değilim. Buraya geldiğime pişman değilim" dedi.

 

 

Suriye'de kaldığı sürece iki çocuğu ölen ve kocası hapse giren Begum, geldiği arkadaşlarından birinin bombardımanda öldüğünü diğer arkadaşı ile de temasının kalmadığını söyledi.

9 aylık hamile olan Begum'un İngiltere'ye tekrar dönmeyi ve çocuğunu burada büyütmeyi istemesi ise ülkede tartışma yarattı.

"DÖNÜŞÜNÜ ENGELLEYECEĞİM"

Times muhabiri Anthony Loyd'un yaptığı röportaj İngiltere'nin gündeminde geniş yer edindi. İngiltere İçişleri Bakanı Sajid Javid, Times gazetesine açıklama yaparak, "Bir terör örgütünü destekledin, dönüşünü engellemek konusunda çabalayacağım" açıklamalarında bulundu.

19 yaşındaki öğrenci Shamima Begum'ün dönmesi durumunda yargılanması gerektiğini söyleyen Bakan Javid, "DEAŞ'a katılmak için ülkemizi terk edenler nefret dolu. Eğer dönmeyi becerebilirsen yargılanmaya hazır olmalısın" dedi.

"SONUÇLARI OLACAK"

Söz konusu dönüş talebi ile ilgili açıklamalarda bulunan Güvenlik Bakanı Ben Wallace, durumun "kaygı verici" olduğunu ve "eylemlerin sonuçlarının olacağını" ifade etti.

İngiltere basınında geniş yer eden konu ile ilgili pek çok fikir ileri sürülürken, bunlardan birisi ise Begum'ün Guantanamo'ya gönderilmesi seçeneği oldu.

Shamima Begum, Kadiza Sultana, Amira Abas isimli üç İngiliz öğrenci, 17 Şubat 2015'te İstanbul'a gelmişler ve buradan DEAŞ örgütüne katılmak amacıyla Suriye'ye geçmişlerdi. 

Suriye ve Irak'ta savaşmak amacıyla DEAŞ'a katılan İngiliz vatandaşlarının sayısının 1000'e yaklaştığı biliniyor.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • yalan 5 yıl önce Şikayet Et
    yalan yalan yalan
    Cevapla
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    hakkında yazılanları görünce katıldığı kişilerin nasıl insanlar olduğunu görmek çok kolay. geldiniz gavurun oyununa şimdi kaldın ortada hadi bakalım.
    Cevapla
  • Ertuğrul 5 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz uşağı olmak böyle bişey işte ingilizin kuklası olarak gidersin ama ingiliz olarak dönemezsin ancak ingilizin kahraman ölüsü olarak dönersin.
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Ingiltere tabiki istemez. Dondugunde sansursuz programlarda itirafci olur herkezherseylerini ogrenir. Ingilterenin izin verdigi programda ingilterenin hic bir ayibini soyletmezler.
    Cevapla
  • adil 5 yıl önce Şikayet Et
    İngilizlerin hepsi Terörü destekledi! Nice masum insanların kanı var ellerinde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!