Radyodan anons ettiler: Türkiye'ye alçak tehdit

Doğu Akdeniz'de Fatih sondaj gemisinin sondaj çalışmalarına başlamasının ardından Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurları, sondaj çalışmaları yapıldığı bölgede görev yapmaya başladı. Sondaj çalışmalarının başlaması üzerine Rum yönetimi de, Fatih gemisinde görev alan personeli "uluslararası tutuklama emri" çıkarmakla tehdit etti.

Radyodan anons ettiler: Türkiye'ye alçak tehdit
Radyodan anons ettiler: Türkiye'ye alçak tehdit
GİRİŞ 06.05.2019 17:35 GÜNCELLEME 06.05.2019 17:35
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Rum yönetimi, Sahil Radyosu aracıyla Fatih gemisinde görev alan personeli tehdit etti. Rum yönetimi, Fatih mürettebatını "haklarında uluslararası tutuklama emri çıkartmakla" tehdit etti. Radyodan yapılan anonsta, "Faaliyetlerinize derhal son verin" denildi.

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Rum Sözcü Prodromos Prodromu da, "Türkiye’nin NATO, ABD ve bütün bölge ülkeleri ile ilişkileri iyi değil. Sahip olduğumuz ve geliştirebileceğimiz olanaklar dahilinde mümkün olan her şeyi yapıyoruz" dedi.

 

 

Rum yönetiminin Fatih mürettebatı hakkında uluslararası tutuklama emri çıkarıp çıkarmayacağı da sorulan Prodromu "Yasanın verdiği izin çerçevesinde, bu tür faaliyetlere katılanların kişisel sorumlulukları vardır ve aranabilir. Bu, hükümetin planladığı önlemlerden biridir. Kıbrıs (Rum) Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisinde sondaj yapılması halinde gemi kaptanları olarak veya destek hizmetleri verenler olarak uluslararası yargıda kovuşturulabilirler" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 44
  • Aksaray 4 yıl önce Şikayet Et
    Alalım kıbrısı niye bekliyoruz. Dökelim denize ataları gibi.
    Cevapla
  • Ebubekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Osmanlıya, Osmanlı ise avrupaya gebedir. Evet biz avrupayı doğurduk, onlara benzedik, buna rağmen onlara yaranamadık ve boynumuza haç taksak yine de yaranamayız. Özümüze dönmeliyiz. Biz neysek o olmalıyız ve inş. yakında avrupa islam olacak. Bir Osmanlıyı doğuracak.
    Cevapla
  • reis 4 yıl önce Şikayet Et
    avrupa İslama Türkiye Osmanlı ya gebedir. Doğrumlar sancısız olmaz...
    Cevapla
  • Atilla 4 yıl önce Şikayet Et
    geleni vurun, millet olarak arkanızdayız.
    Cevapla
  • Çepni Türkmen 4 yıl önce Şikayet Et
    Pakistan'dan nükleer bomba alalım. En büyük caydırıcı güç nükleerdir. Bu yunan iyi, abd'e ve avrupa'ya güveniyor. Nükleer gücümüz olursa ne abd ne de avrupa çıt çıkaramaz. Bu işlerde çok zayıfız çook. Bedelini ağır ödeyeceğiz ama.
    Cevapla
  • Hkalem 4 yıl önce Şikayet Et
    Yiyorsa yap bakalım Orası tekrar bizim gölümüz olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri