Suudi Arabistan: Bölgede çıkacak bir savaşa mani olacağız

Son gerilimde ezeli düşmanı İran rejimini suçlayan Riyad yönetimi, buna rağmen Orta Doğu'da muhtemel herhangi bir savaşa mani olmak için elinden geleni yapacağını duyurdu.

Suudi Arabistan: Bölgede çıkacak bir savaşa mani olacağız
Suudi Arabistan: Bölgede çıkacak bir savaşa mani olacağız
GİRİŞ 22.05.2019 10:40 GÜNCELLEME 22.05.2019 10:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Suudi  Arabistan Bakanlar Kurulu, Kral Selman bin Abdulaziz başkanlığında Cidde'deki  Selam Sarayı'nda toplandı. Toplantının ardından yayımlanan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan'ın  elinin daima barışa uzandığı, barışın sağlanması için çalıştığı ve bölgede  muhtemel herhangi bir savaşa mani olmak için elinden geleni yapacağı kaydedildi. 

 

 

Açıklamada, uluslararası toplumdan, İran rejimine karşı kararlı bir  tutum sergileyerek üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi, tüm dünyada yıkım  ve kaos yaymasının engellenmesi istenerek, "Bakanlar Kurulu, bölgesel ve  uluslararası gelişmeler ve bunlarla ilgili harcanan çabalar hakkında bir dizi  rapor inceledi." denildi.

"İran rejiminin ve ajanlarının bölgedeki eylemleri ve bunların  uluslararası, bölgesel barış ve güvenliği ve dünya petrol piyasalarının  istikrarını tehdit eden tehlikeli yansımalarının" ardından Kral Selman'ın yaptığı  olağanüstü zirve çağrılarına da değinilen açıklamada, "Suudi Arabistan, İran  halkı da dahil tüm halkların güvenlik ve barış içerisinde yaşama ve kalkınma  hakkına sahip olduğuna inanıyor." ifadesine yer verildi.

 

 

Açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT), ay sonunda Mekke'de  düzenlenmesi planlanan 14. olağan zirvesinin, İslam dünyasındaki gelişmeler ve  çeşitli sorunlara karşı ortak bir tutumla sonuçlanmasının ümit edildiği de  kaydedildi.

ABD'nin 2015'te imzalanan nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak  çekilmesi ve İran'a uyguladığı yaptırımlarla gerilen Washington-Tahran hattı  nedeniyle bölge, son günlerde Körfez ülkeleri ile Batılı delegasyonlar arasında  gerçekleştirilen görüşmelere ev sahipliği yapıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • dede 4 yıl önce Şikayet Et
    ahmak taifesi...en buyuk dusmanliginiz islama ve muslumanlara..... sizin ummete yaptiginiz ihaneti haclilar bile yapmadi...YAKINDIR EMANETI ALACAGIZ
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!