İran'dan Suudi Arabistan'a çağrı!

İran lideri Ali Hamaney, Suudi Arabistan'dan "güvenlik odaklı bir polis ortamı" oluşturmadan hacıların güvenliğini sağlamasını istedi.

İran'dan Suudi Arabistan'a çağrı!
İran'dan Suudi Arabistan'a çağrı!
GİRİŞ 03.07.2019 16:00 GÜNCELLEME 03.07.2019 16:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hamaney'in ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkedeki hac ve umre organizasyonlarından sorumlu yetkililerle bir araya gelen İran lideri, hacı adaylarının güvenliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Suudi Arabistan'a hacı adaylarının güvenliğinin sağlanması çağrısında bulunan Hamaney, "Suudi Arabistan yönetimi, güvenlik odaklı bir polis ortamı oluşturmadan, hacı adaylarının saygınlığı ve onurunu koruyarak, gereken güvenliği sağlamalı." ifadelerini kullandı. 

Hamaney, hac ibadetinin siyasileştirilmemesi gerektiği yönündeki görüşleri eleştirerek, "haccın siyasi bir konu olduğunu" savundu.

Son olarak İranlı hacı adaylarından haccın anlam ve önemine uygun şekilde etmelerini isteyen Hamaney, hac farizasının sosyal, siyasal ve ahlaki açıdan olumlu yansımaları olması gerektiğini dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Deli gadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Savasin artik dunyayi mesgul ediyorsunuz ne bu dunyanin cektigi sizden atesleyin fuzeleri yapamiyorsaniz birakin konusmayi yureksizler
    Cevapla
  • Muş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu iran fatimilerin devamı bence fitneciler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor