Talibanla 4 konuda ilerleme sağladık!

Katar'da gerçekleşen Taliban görüşmeleri hakkında bilgi veren ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Halilzad, 4 konuda ilerleme kaydedildiği açıkladı. Halilzad, bu konuların terörle mücadelenin garanti edilmesi, ateşkesin sağlanması, yabancı güçlerin ülkeden çekilmesi ve Taliban'ın Afgan makamlarıyla doğrudan görüşmesi olduğunu belirtti.

Talibanla 4 konuda ilerleme sağladık!
Talibanla 4 konuda ilerleme sağladık!
GİRİŞ 07.07.2019 12:43 GÜNCELLEME 07.07.2019 12:53

ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad "Taliban yetkilileriyle Katar'da devam eden yedinci barış görüşmesinin çok iyi gittiğini, dört konu üzerinde ilerleme kaydettiklerini" belirtti. Halilzad, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu görüşmede temel konular üzerinde durulduğunu bildirdi.

 

 

"GÖRÜŞMELERİMİZ ÇOK İYİ GİDİYOR"

''Taliban ile Katar'da devam eden görüşmelerimiz çok iyi gidiyor. Dört konu üzerinde ilerleme kaydettik.'' ifadesini kullanan Halilzad, devam eden bu görüşmenin çok verimli olduğunun ve uzlaşmaya varacaklarını umduklarının altını çizdi.

 

 

Halilzad, ilerleme kaydedilen konuların, terörle mücadelenin garanti edilmesi, ateşkesin sağlanması, yabancı güçlerin ülkeden çekilmesi ve Taliban'ın Afgan makamlarıyla doğrudan görüşmesi olduğunu aktardı.

ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Halilzad, görüşmeye iki gün ara verdiklerini, salı günü kaldıkları yerden devam edeceklerini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...