Yunanistan panikledi: Hem Bora füzeleri hem S-400...

S-400 sistemlerinin Türkiye'ye intikalinin başlamasıyla birlikte Yunanistan'ı panik havası sardı. Yunan basınında geniş yankı bulan olayla birlikte "Türkiye'nin hem Bora füzeleri hem de S-400 sistemi var. Yunanistan da elindeki S-300'leri geliştirmeli ve Rus İskender füzelerini almalı" şeklinde ifadelere yer verildi.

Yunanistan panikledi: Hem Bora füzeleri hem S-400...
Yunanistan panikledi: Hem Bora füzeleri hem S-400...
GİRİŞ 14.07.2019 17:04 GÜNCELLEME 14.07.2019 17:04
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Yunan haber sitesi Pentapostagma yayınladığı haberde, "Türkler Amerika'dan ültimatom aldığından beri Ruslar silah sistemlerini çok uygun fiyatlara sunmaya başladılar. Dolayısıyla bir indirim dönemi var. Bu yüzden Yunanistan olarak hızlı hareket etmeli ve 2 yıldır yapmadığımız şeyi yapmalıyız" diyen gazete, "Burada S-300 sistemlerimizi gereken seviyede geliştirmekten söz ediyoruz" dedi. Sundukları öneride füze sistemleri ve ekipmanlarla ilgili çok geniş ayrıntılara yer veren gazete, Türkiye'ye karşı hazırlıklı olma çağrısı yaptı.

 

 

"HEM BORA HEM DE S-400'LERİ VAR"

Gazete Türkiye'nin ürettiği Bora füzelerine de detaylıca değindi. "S-400 sistemi haricinde bir de 280 km menzilli Bora füzelerini dikkate almamız gerekiyor. Bora füzeleri eğer belli noktalara konuşlandırılırsa Yunan başkentini bile tehdit edebilir" analizinden sonra, "Bu yüzden az sayıda bile olsa İskender-M balistik füzesi satın almayı düşünmeliyiz" yorumunda bulundu. Pentapostagma, S-400 ve Bora füze sistemlerinde olduğu gibi, İskender-M füzelerinin de detaylı teknik analizine yer verdi.

 

 

"DIŞARIDAN HİÇBİR DESTEK BİZİ KURTARMAYACAKTIR"

Türkiye'nin askeri üstünlüğüne dikkat çeken gazete, "Eğer Türkler şu anda Yunanistan topraklarını açıkça tehdit eden silahlarla üstünlüğü ele geçirmişse, yurt dışından gelecek hiçbir yatırım veya destek bizi kurtarmayacaktır" yorumunda bulundu.

Türkiye'nin Akdeniz'de petrol arama çalışmalarını hazmedemeyen Pentapostagma haddini aşarak bu çalışmaları "emperyalist" olarak değerlendirdi. "Yeni Osmanlıların Akdeniz'deki 'yayılmacı' hırslarından dolayı kendimizi olabildiğince hızla donatmak zorundayız" diyen gazete Yunanistan'daki panik havasını gözler önüne serdi.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 62
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    yunanlilar tam bir kültür hirsizidir.cevre ülkelerden caldiklari kültür ile ilgili her $eye yunan mali diyorlar..En ilginc olanida Dünya buna inaniyor..yunanlilar asla asla asla komu$ dahi olamiycak bir karakter bozuklugu icindedir.Bunlara Merhaba demeye inanin DEGMEZ..Bunlardan ne arkada$ ne dost nede kom$u olur..
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    Merak etmeyin, Biz sizi koruruz.
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Yunan halkına karşı oynanan çok pis bir oyundur. Amaç Yunan halkının Türkiye'den medet ummasına mani olmak ve böylelikle Yunanistan ve Türkiye'nin yakınlaşmasına mani olmak.
    Cevapla
  • Tre 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunan yakınlarşırmı hiç, biraz kafanı kullansan?
    Cevapla
  • KIRKiKi 4 yıl önce Şikayet Et
    para lazımmı gönderelimmi küçük oğlan. bora var ne zaman isterseniz göndeririz
    Cevapla
  • emekçi 4 yıl önce Şikayet Et
    bizimle dost olmayı deneyin,boşuna silaha para vermeyin,silah tüccarlarını zengin etmeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler