F-35 tehdidi sonrası Rusya'dan Türkiye'ye sürpriz savaş uçağı teklifi

Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov, Türkiye'ye Rus yapımı savaş uçakları teslim edilmesini içeren bir anlaşma için görüşmeler yapılmasının olası olduğunu belirtti. ABD Başkanı Donald Trump dün yaptığı açıklamada, "ABD, Rusya'dan füze sistemi satın aldığı için NATO müttefiki Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarını satmayacak" demişti.

GİRİŞ 17.07.2019 11:13 GÜNCELLEME 17.07.2019 15:29
Bu Habere 200 Yorum Yapılmış

Rusya Başbakan Yardımcısı Yuriy Borisov, Türkiye'ye Rus yapımı savaş uçakları teslim edilmesini içeren bir anlaşma için görüşmeler yapılmasının olası olduğunu belirtti.

 

 

Rusya'nın Savunma Sanayisinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Borisov, Türkiye'ye yeni hava savunma sistemleri ya da savaş uçağı teslimatı için görüşmeler yapılmasının mümkün olup olmadığı sorusuna, "Neden mümkün olmasın? Artık elimizde bunun mümkün olduğuna ilişkin bir örnek bulunuyor" yanıtını verdi.

ERDOĞAN: RUS SAVAŞ UÇAKLARINI ALABİLİRİZ

 

 

ABD, S-400 alımı sebebiyle sürekli Türkiye'ye F-35'leri vermemekle tehdit ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zaman zaman ABD'nin bu tehditlerinden dolayı Rus savaş uçaklarının alınabileceğini söylemişti.

Trump'tan Türkiye ve F-35 açıklaması

TRUMP: F-35'LERİ TÜRKİYE'YE SATMAYACAĞIZ

ABD Başkanı Donald Trump dün yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin içinde bulunduğu çok zor bir durum ve biz de ABD olarak zor bir durumda kaldık ancak şunu ifade edeyim; ABD, Rusya'dan füze sistemi satın aldığı için NATO müttefiki Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarını satmayacak. Çok zor bir durum fakat üzerinde çalışıyoruz. Neler olacağını göreceğiz fakat bu gerçekten adil değil" ifadelerini kullanmıştı.

F-35'lerin rakibi Su-57'in görüntüleri

F-35'LERE RAKİP SU-57

2010 yılında ilk prototip uçuşunu gerçekleştiren Su-57, F-35'lerin bir numaralı rakibi olarak gösteriliyor.

YORUMLAR 200
  • serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendimiz yapalım. Bugun rusya ile aran iyi yarın sorun olursa kalırız
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    f35 için ödediğimiz parayla su57 alalım fiyatı daha uygun
    Cevapla
  • Muttaki 4 yıl önce Şikayet Et
    SU-57'ler daha seri üretimde bile değil, Rusya Hava Kuvvetleri'nde bile yok yani. Dolayısıyla o iş olmaz. İlla Rus uçakları olacaksa SU-35 olabilir. Ama yüksek irtifa hava savunma sisteminde elimizde nur topu gibi Rusya bağımlılığımız olduğuna göre, bir de bunun üzerine savaş uçağında elimizi verip kolumuzu kaptırmanın manası yok. O nedenle uçak konusu mutlaka başka bir ülkeden çözüm yoluna gidilmeli. Aklıma ilk gelen ise İsveç'in Jas 39 Gripen uçakları olmakta. Yarı yarıya daha uygun fiyatlı, gayet yeterli derecede yetenekli.
    Cevapla
  • Ayarci 4 yıl önce Şikayet Et
    PARA bizim hangi silah alınır ise alınsın en iyisi alınması için gayet edilmesini.istiykrum.Tabii ki Kendi üretimimiz olsa daha iyi olur mutlaka...
    Cevapla
  • fulya 4 yıl önce Şikayet Et
    f35 ve su-57 farklı uçaklar. Bizim basın hiç araştırmıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...