'ABD'nin bölgedeki tüm üslerini vururuz'

İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehgan, ABD ile olası bir savaş durumunda bölgedeki ABD üslerinin İran tarafından vurulacağını belirtti.

'ABD'nin bölgedeki tüm üslerini vururuz'
'ABD'nin bölgedeki tüm üslerini vururuz'
GİRİŞ 24.07.2019 19:51 GÜNCELLEME 25.07.2019 09:14
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehgan, ABD ile İran arasındaki gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu. İran'ın füze programını ABD Başkanı Donald Trump da dahil olmak üzere hiç kimseyle müzakere etmeyeceğini söyleyen Dehgan, ABD'nin İran'a yönelik savaş kararı halinde bölgedeki tüm üstlerini vuracaklarını belirtti.

 

 

"İRAN'A SALDIRI BAE MERKEZLİ OLACAK"

ABD'nin İran'a yönelik bir saldırısının Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli olacağını ileri süren Dehgan, aynı zamanda bir barış heyetinin de ülkeye geldiğini ifade etti.

 

 

WASHİNGTON-TAHRAN HATTINDA ARTAN GERİLİM

İran'ın nükleer programdan ayrılmasıyla ABD ile arasında başlayan gerilim, ABD'nin İran tehdidini gerekçe göstererek Ortadoğu'daki askeri varlığını artırmasıyla tırmanışa geçti.

ABD'nin üst üste uygulamaya aldığı yaptırımlar ve İran Devrim Muhafızları'nın ABD'ye ait bir İHA'yı vurmasıyla, iki ülke arasındaki gerilim had safhaya ulaştı.

Donald Trump, İHA'nın düşürülmesinin ardından bir missileme saldırısının planlandığını ancak son anda durdurulduğunu belirtmişti.

YORUMLAR 47
  • Vatan zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    BAE,suudiler ve israili ayni anda vur
    Cevapla
  • TÜrk 4 yıl önce Şikayet Et
    İran ilk önce israile salla 3 roket. sonra tüm üsleri vur
    Cevapla
  • Ax111 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD yolun sonuna geldi de ağlayanı yok. Sermaye bile Çin'e taşınıyor el altından. ABD bitti sizin anlayacağınız. En fazla 10-15 veya da 20 sene dayanabilir. İsrail deseniz 2022'de çok kötü olacak. Yunanistan bize aniden saldıracak. Esed Rusya'ya kaçacak. Rusya ve ABD savaşacak. Bunları yazın bir kenara.
    Cevapla
  • birisi 4 yıl önce Şikayet Et
    ilk baş güzel dedin sonra bozdun
    Cevapla
  • zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    her iki ülke de yalan söylüyor karşılıklı tehditler boş bunları yıllardır duyuyoruz sonra abd kuşattığı ülkeleri irana teslim ediyor
    Cevapla
  • kale 4 yıl önce Şikayet Et
    gene vuruyon ha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı
Kiralarda tavan zam uygulaması, Temmuz'da sona erecek! Zam oranı kalkarsa ne olur?