Uzmanlardan çarpıcı yorum: Türkiye'nin talepleri oldukça meşru!

İsrailli bir gazeteye konuşan uzmanlar, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna gerçekleştirmek istediği operasyonu meşru bulurken, gazetenin haberinde Türkiye-ABD arasındaki S-400 krizi, "Washington'ın ilişkileri germesi" olarak nitelendirildi.

Uzmanlardan çarpıcı yorum: Türkiye'nin talepleri oldukça meşru!
Uzmanlardan çarpıcı yorum: Türkiye'nin talepleri oldukça meşru!
GİRİŞ 05.08.2019 14:30 GÜNCELLEME 05.08.2019 14:30
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

The Jerusalem Post haberine, "Türkiye'nin S-400 sistemlerini almasından sonra Washington'ın gerdiği ilişkilere ek olarak, Ankara da sınırdaki Kürtleri ortadan kaldırmak için tek taraflı operasyondan bahsederek göz dağı veriyor." ifadeleri ile başladı.

 

 

Türkiye, ABD ile yeni bir müzakere raunduna giriyor. The Jerusalem Post'a konuşan analistler, "İki NATO müttefiki arasındaki bozulan ilişkilere bir de Türkiye'nin tek taraflı operasyon tehdidi eklendi." yorumunda bulundu.  

"TÜRKİYE'NİN GÜVENLİK KAYGISI OLDUKÇA MEŞRU" 

 

 

The Jerusalem Post'a konuşan İstanbul Kültür Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler profesörü Mensur Akgün, "PKK/YPG hemen sınırın ötesindeyken Türkiye'nin kaygısı oldukça meşru. Bu durum, herhangi bir ülke için ciddi bir güvenlik endişesi oluştururdu." yorumunda bulundu. 

"ABD TERÖR ÖRGÜTÜ UĞRUNA TÜRKİYE'Yİ FEDA ETMEMELİ" 

Akgün, Ankara'nın operasyonu ABD ile gerçekleştirmeyi tercih ettiğini belirtti. Profesör, ABD'nin PKK/YPG konusuna daha fazla önem vermesi gerektiğini söylerken, "ABD bir terör örgütü uğruna müttefikini feda etmemelidir." dedi. 

"TÜRKİYE OPERASYON İÇİN BEKLEMELİ" 

Gazete konuşan bir diğer akademisten Nicholas Danforth, "Eğer Türkiye CAATSA yaptırımlarının uygulanmasından kaçınıyorsa, ABD yaptırım kararını kesin olarak vermeden önce Suriye'ye operasyon düzenlemek pervasızca olur." ifadelerini kullanırken, sınırdaki güvenlik endişesinin nasıl ertelenebileceğine dair ise yorumda bulunmadı. 

Danforth, PKK/YPG terör örgütünün, Türkiye ve ABD tarafından sınırları çizilmiş güvenli bölgeye riayet etmeyebileceğini ve saf değiştirerek, Moskova veya Şam ile bir anlaşmaya varabileceğini hatırlatarak, "Bu durum yine de Washginton'ın Ankara'nın açıklamalarını göz ardı edebileceği anlamına gelmiyor." ifadesini kullandı. 

Türkiye'nin çok uzun zamandır güvenlik endişelerini ifade ettiğine dikkat çeken Danforth, "Türkiye blöf yapıyor dahi olsa bile, Washington'ın kaygılanmaktan başka bir seçeneği yok." yorumunda bulundu. 

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 69
  • UzmanGörüşü: 4 yıl önce Şikayet Et
    yahudinin aklı muhtemelen şu: Oralarda abd'nin kalıcı jandarmalık yapması mümkün değil. abd defolup gittiğinde, İran ile komşu olmaktansa, seküler bir ülke ile komşu olmayı tercih eder. O, Türkiye'yi daha kolay alt edebileceğini hesap ediyordur. Kavala'lar çok ...
    Cevapla
  • İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi tatava, samimiyetten uzak. Yeryüzündeki kuralları biz koyarız havasındalar, paslaşıyorlar, kendi güçlerinden eminler, bizi de daha önce olduğu gibi bundan sonra da yöneteceklerini zannediyorlar. Bizim bu koronun ne söylediğine bu saatten sonra kulak verme şansımız yok. Yaptırım tehdidi ile zaten bizi "hasım" olarak gördüklerini beyan ediyorlar. Bu aşamadan sonra kendi işimize bakmamız lazım. "15 gün sonra tekrar toplanalım" masallarını elimizin tersiyle itmemiz lazım. Bir an önce savunma projelerimizi envantere dönüştürüp 1,5 değil; 3,5-4 porsiyonluk orduya kavuşmamız lazım.
    Cevapla
  • Mehmet Karakurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Niyetleri yorumun içinde saklı. "...Bu durum, herhangi bir ülke için ciddi bir güvenlik endişesi oluştururdu.." demişler. Kendileri açısından da Gazze'yi kast etmişler. yani gazze işgali de bizim hakkımızdır demeye getirmişler.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    bayram degil seyran degil yahudi müslümana cikari olmasa laf etmez
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    kim ne demiş türkiye için artık önemli deeel sizler türkiye ne diyecek diye kaygılanın artık zamanı geldide geçiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti