Rusya'dan Su-35 ve Su-57 açıklaması: Ankara'ya bağlı

Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov, 'Rus Su-35 ve Su-57 uçaklarını satın alma anlaşması Türk tarafına bağlı' dedi.

Rusya'dan Su-35 ve Su-57 açıklaması: Ankara'ya bağlı
Rusya'dan Su-35 ve Su-57 açıklaması: Ankara'ya bağlı
GİRİŞ 02.09.2019 07:51 GÜNCELLEME 02.09.2019 08:00
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Ağustos’ta Moskova’ya yaptığı ziyaretten sonra, ''Türkiye Rusya'dan savaş uçağı alacak mı?'' tartışmaları yoğunlaştı.
 
Rossiya-1 kanalında yayınlanan 'Moskova. Kremlin. Putin' programına konuk olan Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov, gündemdeki 'Türkiye Rus uçağı alacak mı?' konusuna ilişkin önemli açıklamarda bulundu.

ANKARA KARAR VERİR
 
Türkiye'nin özellikle Su-35 ve Su-57'ye ilgi gösterdiğini belirten Borisov, iki ülke arasında bir olası bir anlaşmaya Ankara'nın karar vereceğini belirtti.
 
Geçtiğimiz günlerde gazetecilerin MAKS-2019 Air Show ile ilgili sorularını yanıtlayan Borisov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyareti ile ilgili, ''Hem Su-57, hem de Su-35'i göstereceğiz'' demişti.
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: NİHAİ KARAR SONRASI ADIM ATACAĞIZ
 
Rusya ziyaret dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Su-57’nin, F-35'e alternatif olup olamayacağına yönelik soruya, ''Burada eğer ABD bizimle ilgili kararını verirse, bir defa buradaki 8-9 ülkenin her birine uçak başına nereden bakarsanız bakın 8-9 milyon dolar maliyet bindiriyor. Bunu da tabi kendilerinin düşünmesi lazım. Biz şu anda beklemedeyiz. Nihai kararlarını bekliyoruz. Onların nihai kararını da öğrendikten sonra adımlarımızı atacağız. Yani biz şu endişeyi taşımıyoruz; “Acaba bu olmazsa ne olur” diye bir şey yok. Her şey olur. Temin edebleceğimiz pazarlar çok.” şeklinde yanıt verdi.
 

 

 

YORUMLAR 8
  • hakan ali 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya suryeyi karıştırmış bize silah satsın diye lütfen aklımızı başımıza alalım
    Cevapla
  • hakan ali 4 yıl önce Şikayet Et
    bırakın rusyayı rusya iyi bi arkadaş deyil
    Cevapla
  • mrt 4 yıl önce Şikayet Et
    he abd çok iyi sanki
    Cevapla
  • kendiniz yapın 4 yıl önce Şikayet Et
    efendiler kendiniz yapın kendiniz yapın kendiniz yapın. kendiniz yapın
    Cevapla
  • mühendis 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin nihai kararını niye bekliyoruz? ABD zaten F35 lerin türkiyeye verilmeyeceğinin kararını verdi. Paramızı derhal geri alıp bununla ya SU57 almalı ve TFX milli uçağımızın geliştirmesini hızla yapmalıyız
    Cevapla
  • Türkiye, 4 yıl önce Şikayet Et
    Muhtemelen sözleşmeden kaynaklı sıkıntılar. Paramızın iade alınabilmesi için bazı koşulların yerine gelmiş olması gerekiyor. Henüz bunlarla ilgili evraksal dönüş sağlanmadığından harekete geçilemiyor olabilir.
    Cevapla
  • doğrucu dayı 4 yıl önce Şikayet Et
    çünkü...... abdye göz dağı verillipparası ödenmiş f35 ler alınmak isteniyor tüm planlama bu uçaklar üzerine yapıldı..ayrıca abd uçağı vermeze parayı da vermek istemiyor hatta vermez biz de alamayız. bu yüzden su 35 yada su 57 çoktan anlaşıldı bile
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    o kadar al sana abd f-35 ini başına çal
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!