Bomba etkisi yapacak iddia! Eğer doğruysa bir ilk olacak

İç savaşın ve acının 8 yılı aşkın bir süredir devam ettiği Suriye ile ilgili son dakika iddiası kulisleri karıştırdı. ABD'nin en saygın gazetelerden Wall Street Journal, Avrupa Birliği (AB) ülkesi Macaristan'ın Suriye'de diplomatik temsilcilik açmak için temaslarda bulunduğunu yazdı. Diplomatik kaynaklara dayandırılan bu iddia eğer gerçekleşirse bir ilk yaşanmış olacak.

Bomba etkisi yapacak iddia! Eğer doğruysa bir ilk olacak
Bomba etkisi yapacak iddia! Eğer doğruysa bir ilk olacak
GİRİŞ 11.09.2019 13:05 GÜNCELLEME 11.09.2019 13:11

Tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşayan Suriye ile ilgili ilginç bir iddia uluslararası kamuoyunun gündemine son dakika olarak düştü. Yaşanan çatışma, savaş ve krizler devam ederken Avrupa Birliği (AB) üyesi Macaristan'ın bir süredir Suriye ile diplomatik ilişkileri geliştirmek için çalışmalar yaptığı ortaya çıktı.

 

 

ÇEKYA'NIN DA TEMSİLCİLİĞİ VAR

Esad rejimine mesafeli duran Avrupa ülkelerini kızdıracak bu gelişme ile ilgili olarak iddiaları Brüksel ve Beyrut’taki diplomatlar ortaya attı. Bazı AB ülkeleri Suriye ile ilişkilerini korurken, eğer Macaristan Suriye’de bir diplomatik temsilcilik açarsa bu bir ilk olacak zira Avrupa Birliği ülkeleri arasında sadece Çekya'nın diplomatik temsilciği bulunuyor.

 

 

AB ÜYESİ DİPLOMATTAN AÇIKLAMA

Haberde Beyrut!ta görevli olan Avrupalı bir diplomatın, "Macaristan’ın bu hamlesi çok rahatsız edici" sözlerine yer verilirken ismini açıklamayan bir AB ülkesi diplomatı, "Sonuçta bu her ülkenin tek başına verebileceği bir karar. Fakat bizce şu an atmosfer uygun değil" dedi. Macaristan hükümeti konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Aşırı sağcı Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın Suriye'deki bazı Hristiyan toplulukların üst düzey temsilcileriyle görüştüğü belirtilirken, Macaristan'ın ülkede yaşayan Hristiyanlara yardım edeceği belirtildi. Avrupalı bir diplomat, "Budapeşte'nin ulusal sporu Brüksel'i sinir etmektir" açıklaması dikkat çekti.

"BİR İLK OLACAK VE AB İÇİNDE ÇATLAĞA SEBEBİYET VERECEK"

Çekya, Suriye'de büyükelçisini çekmemiş ve bu sayede bölgede büyükelçisi olan tek AB ülkesi olurken, Romanya'nın Suriye büyükelçisi Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta görevine devam ediyor. Bulgaristan'ın diplomatik ilişkileri de maslahatgüzar seviyesinde. Eğer Macaristan bir büyükelçilik açarsa bu, bir ilk olarak tarihe geçecek ve AB içinde çatlağa sebebiyet verebilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması