Erdoğan'ın sözleri Merkel'i korkuttu! Almanya'dan Yunanistan çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, göçmenlerin, Avrupa ülkelerine geçebilmeleri için sınır kapılarını açabileceğini dile getirmişti. Endişelen Merkel, Erdoğan'ı arayarak konuyu bir telefon görüşmesinde ele aldı. Öte yandan Ege Denizi'nde yeniden artan sığınmacı geçişlerinin ardından, Almanya Yunanistan'dan daha fazla sığınmacının Türkiye'ye iade edilmesini talep etti.

GİRİŞ 12.09.2019 12:47 GÜNCELLEME 12.09.2019 13:34
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, Türkiye'nin yeni bir sığınmacı akını ile tek başına başa çıkamayacağını belirterek Avrupa'nın daha önce taahhüt ettiği yardımların yerine getirilmesini talep etmiş ve bu yardımların yapılmaması halinde sığınmacıların Avrupa ülkelerine geçebilmeleri için sınır kapılarını açabileceğini dile getirmişti.

 

 

MERKEL ERDOĞAN'I ARADI

Bu sözlerin ardından endişelen Almanya harekete geçti. Almanya hükümetinden yapılan açıklamada Başbakan Angela Merkel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çarşamba günü bir telefon görüşmesi yaptıkları ve bu görüşmede sığınmacıların durumunun da ele alındığı bildirildi.

 

 

Açıklamada, iki liderin Suriye ve Libya gibi dünya gündemindeki konular hakkında görüş alışverişinde bulunduğu ve Ege'deki sığınmacıların durumunu ve bu sığınmacılarla ilgili, Türkiye-AB anlaşması çerçevesinde nasıl bir iş birliği yapılabileceğini ele aldıklarını duyuruldu.

ALMANYA'DAN YUNANİSTAN'A ÇAĞRI: SIĞINMACILARI TÜRKİYE'YE İADE EDİN

Yunanistan, Ege Denizi'ndeki adalarında bulunan sığınmacı kamplarındaki aşırı yoğunluk sebebiyle, bir süre önce sığınmacıların bir kısmını ana karaya tahliye etmeye başladı.

Almanya da yaşanan bu gelişmeler karşısında Yunanistan'a çağrıda bulunarak, Türkiye'ye iade edilen sığınmacıların sayısının artırılmasını talep etti. Almanya İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Stephan Mayer, Funke Medya Grubu'na verdiği röportajda, "Yunan adalarındaki sığınmacı kayıt merkezlerinde yaşanan sıkıntılı durumun iyileştirilmesi için, sığınmacıların Türkiye'ye iadesinde acilen bir ilerleme kaydetmemiz gerektiğinin anlaşılması lazım" ifadesini kullandı.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 48
  • vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Ab bize vize serbestisi vermedi biz bu anlasmaya niye bu kdr bagli kaliyoruzki
    Cevapla
  • ismail 4 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kimseyle anlaşmaya gerek yok , yunanı avrupadı düşünsün
    Cevapla
  • mistoria 4 yıl önce Şikayet Et
    Öyle bir şey yok. Ne iadesi? Biz size iadeedeceğiz...
    Cevapla
  • Hacı 4 yıl önce Şikayet Et
    Korkmayın bizde surilere sınır açacak yürek yok adamlarda biliyor bunu zaten
    Cevapla
  • ali Aksoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupadan parayi hortumluyan,yunan ve son uyanan bulgarlar...devam 12 adalar ne güne duruyor,mültecilerin buralara yerleştirilmesinden,başka bir yol oldugunu görmüyorum,yunanin kaybi olacagini zannetmiyorum!12 adayi italyanlardan hediye diye kabullenmişti,haydan gelen huya gider.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş