Yunan ağlıyor: Artık stratejik bir rehineyiz...

Türkiye’den Rusya’dan aldığı S-400’lerin ikinci kısım teslimatının tamamlanması, ilkinden daha çok ses getirdi. Yunan basınında geniş yer tutan olayla ilgili bir habere, ''Yunanistan artık stratejik bir rehine'' başlığı atıldı.

GİRİŞ 17.09.2019 06:51 GÜNCELLEME 17.09.2019 09:35
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerinin ikinci batarya malzemelerinin intikali, Yunan basınında geniş yer tuttu. Türkiye'nin Rusya ve Çin'den sonra S-400'e sahip üçüncü ülke olduğunu hatırlatan Yunanistan merkezli gazete, ''Yunanistan artık stratejik bir rehine'' başlığı attı.

 

 

Yunanistan merkezli yayın yapan ProNews haber sitesi, Türkiye Millî Savunma Bakanlığının S-400 intikaliyle ilgili açıklamasını okuyucularına duyurarak, ''Büyük soru, ikinci S-400 setinin nereye kurulacağıdır.'' satırlarına yer verdi.

BÖLGEDEKİ BÜTÜN ÜLKELERİ KAPSAYABİLİR

 

 

S-400 sisteminin kurulacağı yere göre kapsayacağı ülkeleri sıralayan gazete, bölgedeki şu devletleri ve alanları sıraladı:

Ege Denizi, Doğu Akdeniz, Yunanistan, Bulgaristan, Kıbrıs Adası, Romanya, Kırım, Rusya’nın bir kısmı, Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan, Lübnan, Suriye, Irak, İran

STRATEJİK REHİNE

Söz konusu savunma sisteminin Türk-Yunan askeri dengesini nasıl değiştireceğine değinilen haberde, ''Stratejik rehinelik terimi artık yalnızca bir teori değil. Maalesef, gerçekleşen şey Yunanistan için son derece acı verici.'' ifadeleri kullanıldı.

İSTANBUL'U İŞARET ETTİLER

Haberde, S-400 sistemlerinin Yunanistan Hava Kuvvetlerinin bölgedeki operasyonel kabiliyetini son derece zorlaştıracağı ve Türk Hava Kuvvetleri ile Türk Deniz Kuvvetlerinin ise sahadaki operasyonlarını aynı oranda kolaylaştıracağı vurgulandı.

İkinci set S-400’lerin koyulacağı yer için İstanbul'u işaret eden haber, ''S-400'ün Küçük Asya'nın sahillerine koyulması, Yunanistan için çözülmesi çok zor bir bulmacaya dönüşecektir.'' satırlarıyla sona erdi.

YORUMLAR 62
  • Altan 4 yıl önce Şikayet Et
    S400 savunma silahıdır bu korku niye? Demek ki Rumların bizi işgal planı varmış şimdi suya düştü
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Iyi gecinin sizin yarariniza olur.
    Cevapla
  • said 4 yıl önce Şikayet Et
    komşuluk hakkını çok iyi bilen bir ülkenin komşusu olmuşsunuz abartmayın.
    Cevapla
  • Batu 4 yıl önce Şikayet Et
    İdeften 2020 sonlarına doğru ilk 40 tank envantere girecek demişlerdi
    Cevapla
  • Bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Balıkesir e kurulacak bir batarya hem istanbul ve kocaeli ni hemde çanakkale izmir i ve ege denizini korur. Konyaya kurulacak bir batarya da ankara kırıkkale kayseri adana mersin i korur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu