ABD Ege’ye yerleşiyor

Suriye kuzeyinde PKK'yı destekleyerek Türkiye'yi kuşatma amacındaki ABD ordusu, Yunanistan'ın sözde güvenlik kaygılarından faydalanarak Ege'ye de yerleşiyor.

GİRİŞ 30.09.2019 07:02 GÜNCELLEME 30.09.2019 11:23
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Türk donanmasının Kıbrıs çevresindeki faaliyetlerinden kaygılanan ve şimdiye dek Dedeağaç, Selanik, Kavala, Larisa ve Girit'i ABD askerlerine açan Atina yönetimi, son olarak Teselya'daki Stefanoviç bölgesini Pentagon'a tahsis etti.

Konum olarak Balıkesir-Ayvalık'ın tam karşısına denk düşen Stefanoviç'te, Yunan ordusunun kullandığı 1. Kara Kuvvetleri Havacılık Tugayı'na helikopter üssü kuruluyor. Kışlaya inşa edilen bu üssü ABD askerleri kullanacak. Amerikan ordusunun üs inşası tamamlandıktan sonra buraya Apache gibi ağır taarruz helikopterlerinin yanısıra Black Hawk ve Chinook gibi nakliye helikopterleri de getireceği konuşuluyor. ABD, Türkiye sınırına yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Dedeağaç'taki üslerine bir süre önce bir savaş gemisi ile 2 bin asker, yaklaşık 700 araç, konteyner ve ekipmandan oluşan sevkiyat yapmıştı.

 

 

TESİSLER ARDI ARDINA

 

 

Yunan medyasının 'İncirlik alternatifi' dediği Girit’teki Suda Üssü, Selanik'e yakın Sedes kentindeki üs, Kavala'nın Sarışaban (Hrisupoli) ilçesindeki üs ve Larisa'daki hava üsleri Amerikan ordusu tarafından kullanılıyor. ABD ordusunun ayrıca, Ege'de Türk insansız hava araçlarına karşı Yunanistan'ı RQ-4 Global Hawk tipi İHA’larla destekleme kararı aldığı biliniyor.

Yenişafak

YORUMLAR 109
  • Psiko 4 yıl önce Şikayet Et
    Gelin gelin geleceginiz varsa goreceginiz de var.Taktik maktik yok bam bam.
    Cevapla
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerıkadan Yanı Natodan cıkalım..Amerıka bizim düşmanımız..kesın..Müsluman oldugumuz için bize yapmadıkları kalmadı..Hainler..Güvenilmezler..
    Cevapla
  • Eyüp Göksel 4 yıl önce Şikayet Et
    hiç mi akliniz yok sizin uzerinizeoylebir millet gelirki savaş cikarsa siz yaşamak biz se olmek isteriz. Bizim icinsavasta ölmek şehit olmaktir. ne yaparsan yap istediginiz silahi alin Türkler savaştan kaçmaz.
    Cevapla
  • emrew 4 yıl önce Şikayet Et
    abd mecbur oralara yerlesiyor yakinda abd hava sahasi ve incirlik dahil usleri kapatilacak. iyi izleyin.
    Cevapla
  • Alvin 4 yıl önce Şikayet Et
    Sanmam,O üsler Türkiye Natodan ayrilarsa kapanır
    Cevapla
  • Nihat 4 yıl önce Şikayet Et
    Nereden bu kanıya vardin
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim birinci dusman abd dir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…