Herkesin merak ettiği ismi buldu! TRT World gizli röportaj yaptı

TRT World muhabiri Sara Firth, darbeci Mısır hükümetinin tüm engellemelerine rağmen, Sisi karşıtı gösterilerin mimarı olan isimle gizli bir röportaj yaptı.

GİRİŞ 03.10.2019 14:51 GÜNCELLEME 03.10.2019 14:56
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Mısır'da 20 Eylül'den bu yana devam eden darbeci Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi karşıtı gösteriler, farklı şehirlere yayıldı. 2011'de Arap Baharı olarak adlandırılan ve eski devlet başkanı Hüsnü Mübarek'i deviren protestoların devamı niteliğindeki gösterilerden, gazetecilerin görüntü alması röportaj yapması adeta imkansız gibi.

 

 

Mısır yönetimi gazetecileri çalıştırmamak için her yöntemi deniyor. Ülkeye girişlerde sıkı kontrol uygulanırken, Mısır'a gitmek isteyen gazetecilerin önüne her türlü engel çıkartılıyor.

TRT WORLD'DEN GİZLİ RÖPORTAJ

 

 

TRT World bu sıkı engellemeyi aşarak bir muhabirini Mısır'a gönderdi ve protestoların mimarıyla Kahire'de gizli bir röportaj yapmayı başardı. Mısır yönetiminin engeline takılmamak için muhabir Sara Firth'ün bu ülkeye girişi, TRT World ekipleri tarafından büyük bir titizlikle kurgulandı.

Önce Yunanistan'ın başkenti Atina'ya giden TRT World muhabiri Sara Firth, burada 1 gün kaldıktan sonra bağlantısız bir uçakla Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitti.

Sara Firth, Mısır makamlarının şüphesini çekmemek için tüm uçak bilet ve otel rezervasyonlarını kendi kredi kartı üzerinden gerçekleştirdi.

KAHİRE HAVALİMANINDA SORGUYA ALINDI

TRT World muhabiri Kahire havalimanına inişinde geçmişteki gazeteci kimliği nedeniyle uzun bir sorguya alındı.

Gazeteci olarak değil turist olarak geldiğini söylese de Mısır güvenlik birimleri Sara Firth'ü havalimanından itibaren takip etmeye başladı.

Tahrir meydanını doğrudan gören bir otele yerleşen TRT World muhabiri, sırt çantasının koluna yerleştirilen gizli kamera ile polisin aldığı önlemleri kayda aldı.

Görünür kamera veya cep telefonu ile görüntü almanın imkansız olduğu protesto gösterileri bu gizli kamera ile kaydedildi.

"ÇÖZÜM BULUNMAZSA DAHA BÜYÜK BİR KAOSA SÜRÜKLENECEĞİZ"

TRT World'ün Mısır'daki asıl amacı ise önceden ayarlanmış bir röportajı gerçekleştirmekti. Kimliğini gizlemek zorunda olan protesto gösterilerinin mimarıyla uzun çabalar sonucunda gizli bir yerde buluşan TRT World muhabiri, dünya basınında ilk kez yer alacak röportajı gerçekleştirdi.

Mısırlıların mevcut düzeni reddettiğini söyleyen protestoların mimarı TRT World mikrofonuna, "Protestocular tekrar ve tekrar sokaklara çıkmaya devam edecek. Öfke olduğu müddetçe ortam asla istikrara kavuşmayacak. Gerçek bir çözüm olmadığı için protestolar tekrar ve tekrar düzenlenecek. Ve eğer hiç bir çözüm bulunmazsa, daha büyük bir kaosa sürükleneceğiz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 6
  • osmanoğlu2023 4 yıl önce Şikayet Et
    sisi için sonun başlangıcı inşaAllah
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    Islam dünyasinda bize kafa tutan Devletin kafasini ezeriz. Islam Dünyasinin Lideri Türkiyedir !
    Cevapla
  • Aytekin 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey sisi sonun yaklaşıyor. Yaptıkları çekeceksin
    Cevapla
  • Sadullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Turk istihbarati calisiyor masaAllah
    Cevapla
  • kaplan41 4 yıl önce Şikayet Et
    dünya 5 ten büyüktür amerika
    Cevapla
  • zorbey 4 yıl önce Şikayet Et
    en azından 6 olduk şimdilik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"