Rusya resmen duyurdu! Çeçenistan'dan Türkiye sınırına getirildiler

Rusya Savunma Bakanlığı'dan yapılan son dakika açıklamasına göre, yaklaşık 300 Rus askeri polisi Suriye-Türkiye sınırına geldi. Rus televizyonları askerlerin ülkeye inişinin görüntülerini yayınladı. Askerlerin Soçi mutabakatı kapsamında Suriye-Türkiye sınırına gelerek görev yapacak.

GİRİŞ 25.10.2019 11:59 GÜNCELLEME 25.10.2019 17:47
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Moskova yönetiminin bir hafta içinde Suriye'ye 276 askeri polis ve 33 ünite askeri ekipman göndereceğini duyurmuştu.

 

Bakanlıktan yapılan son dakika açıklamasına göre, yaklaşık 300 Rus askeri polisi Suriye-Türkiye sınırına geldi. Rus televizyonları askerlerin ülkeye iniş görüntüleri yayınladı.

ÇEÇENİSTAN'DAN GELDİLER

Rus askeri polisinin terör örgütü YPG/PKK unsurları ve silahlarının, Suriye-Türkiye sınırının 30 kilometre dışına çıkarılmasına yardım edeceği kaydedilen açıklamada, "Çeçenistan Cumhuriyeti'nden Rusya Silahlı Kuvvetlerinin 300 askeri polisi, özel görevler yapmak için Suriye'ye ulaştı" ifadesi kullanıldı.

 

ANLAŞMA SAĞLANMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında 6 saati aşkın bir görüşme gerçekleştirildi. Görüşme sonrası iki lider "güvenli bölge" konusunda anlaşmaya vardı. Bu anlaşma kapsamında Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı ile terörden temizlediği yerler TSK'nın elinde kalacak. Sınırın diğer hattında Türk ve Rus askerleri 10 km derinlikte devriye yapacak. YPG ise 30 km'nin dışına çıkartılacak. Teröristlerin çıkartıldığı bölgeye ise Rusya ve Esad güçleri girecek.

RUS ASKERLERİ AYN EL ARAB'A (KOBANİ) GİRDİ

Türkiye ile Rusya arasında varılan Soçi Mutabakatı kapsamında, terör örgütünün sınır bölgelerinden 150 saat içinde çekilmesi konusunda anlaşmaya varılmıştı. Gelişmenin ardından Rusya askeri polisi ve Suriye sınır muhafızları Fırat Nehrini geçerek Ayn El Arab'a (Kobani) girmişti.

DEVRİYELER BAŞLADI

Rus askeri polisi, Suriye'nin kuzeyinde devriye atmaya da başlamıştı. İlk önce Ayn el Arab kentinde başlayan devriyeler sonrası dün de ilk kez Kamışlı'da devriye atılmıştı. Suriye'nin kuzeyinde bulunan Kamışlı, Amuda ve Haseke kentlerinde devriye gezen Rus polisi BTR-82A zırhlı personel taşıyıcılar kullandı. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından herhangi bir bilgi veya görüntü paylaşılmazken bölgede yaşayanlar Rus polisinin devriye turlarını görüntüleyip sosyal medyada paylaştı.

HARİTA YAYINLANDI

Rusya Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde bir harita yayınlamıştı. Yayınlanan haritaya göre, Suriye sınır muhafızları Türkiye sınırına 15 kontrol noktası kuracak.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 47
  • Abdül 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya akilli ol. Osmanli tokadini yeme reisi kizdiripta
    Cevapla
  • yiğit 4 yıl önce Şikayet Et
    ruslara da güven olmaz çok dikkatli olmamız lazım....
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet barisa faydasi olsun rus polisleri hos gelmis cecen kardeslerimize de selam olsun sizlerin yaninizdayiz kalpten kara kutu baskentimiz istanbul göz bebegimiz
    Cevapla
  • murtaza 4 yıl önce Şikayet Et
    Yani ruslar, bu iş için çeçenlerimi kullanıyırlar
    Cevapla
  • Hasan Cihat 4 yıl önce Şikayet Et
    buna FRSATCILIK DENIR,RUSLAR EGER KI AYNI OYUNU OYNAMAYA KALKARSA ONUNLE DE BOZUSURUZ,RUSLAR BUNU DA BILSIN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi