Tarihin en ölümcülü tekrar hortladı! Kara ölüm geri döndü

Tarihin en ölümcül hastalığı Çin'de yeniden ortaya çıktı. Pekin'deki bir hastaneye yatırılan hastaların hıyarcıklı vebadan daha da tehlikeli olduğu bilinen pnömonik vebaya yakalandıkları belirtiliyor.

Tarihin en ölümcülü tekrar hortladı! Kara ölüm geri döndü
Tarihin en ölümcülü tekrar hortladı! Kara ölüm geri döndü
GİRİŞ 14.11.2019 15:07 GÜNCELLEME 14.11.2019 15:07
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Çin'de veba teşhisi konulan iki kişinin hastanede tedavi altına alındığı açıklandı. Veba, tarihin en ölümcül hastalığı olarak biliniyor. "Yersinia pestis" adlı bakterinin yol açtığı hastalık üç şekilde ortaya çıkıyor.

Bunlar, akciğerlerde görülen pnömonik veba, bir kan enfeksiyonu olan septisemik veba ve lenf bezlerini etkileyen hıyarcıklı veba.

Orta Çağ'da Avrupa nüfusunun yüzde 60'ı vebadan öldü

Hastalığın en bilinen formu olan hıyarcıklı veba, Orta Çağ'ın sonlarında görülen Kara Ölüm dahil bir dizi salgına neden olmuş, Avrupa nüfusunun yüzde 60'ı hayatını kaybetmişti.

Pekin'deki bir hastanede tedavi altına alınan hastaların hıyarcıklı vebadan daha da tehlikeli olduğu bilinen pnömonik vebaya yakalandıkları belirtiliyor.

ABD Hastalık Kontrolü ve Önleme Merkezine göre (CDC) veba, enfekte hayvanlarla temas yoluyla ya da enfekte hayvanlardaki bitlerin ısırmasıyla geçiyor.

Ancak pnömonik veba öksürük yoluyla bulaşıyor. Son derece bulaşıcı olan hastalık, derhal antibiyotikle tedavi edilmezse ölüme yol açıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nden Fabio Scano, Çinli yetkililerin hastalığı kontrol altında tutmak için büyük çaba harcadığını söyledi.

Dağ sıçanı ciğeri yiyen iki kişi öldü

2014'te bir kişinin vebadan ölmesi sonucu Yumen kenti karantinaya alınmıştı.

ABD'de de Arizona, Colorado ve Oregon'da hıyarcıklı veba görülmüştü. 2014'te ABD'de görülen 16 vakadan dördü ölümle sonuçlanmıştı.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre Afrika, Asya ve Güney Amerika'da özellikle kırsal kesimlerde 2010 ile 2015 yılları arasında 3.248 vaka görüldü, toplam 584 kişi hayatını kaybetti.

Madagaskar'da 2017'de görülen veba salgını 202 kişinin ölümüne yol açtı. 2.348 vakadan 1.791'inin pnömonik veba olduğu açıklamıştı.

Mayıs'ta Moğolistan'da çiğ dağ sıçanı ciğeri yedikleri öne sürülen bir çift hayatını kaybetmişti. Bölgede dağ sıçanı ciğerinin bazı hastalıkları tedavi ettiğine inanılıyor.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 25
  • Onur 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence Çin'e tüm ülkeler sınırlarını kapatmalı hiçbir ilişkide bulunmamalı...
    Cevapla
  • Cüneyt Mardin Hatay 4 yıl önce Şikayet Et
    Antibiyotik firmaları işin içinde demedi demeyin. Yoksa nasıl satış yapacaklar Tabi ki inlanarı korkutarak
    Cevapla
  • abc 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin den gelen ürünler kontrol edilsin.. sadece gümrük vergisi diye 20 TL almakla olmuyor. Milletimizde bir müddet yurt dışı alışverişine ara vermeli
    Cevapla
  • CAN BAR 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi inşallah sayıları artar Zalim çin doğu türkistandaki zulmunün hesabını birgün berecek rabbime zor yok ebrehenin fillerini nasıl ebabil kuşlarıyla yakıp yok ettiyse older olur
    Cevapla
  • umk44 4 yıl önce Şikayet Et
    bu hastalıkları laboratuarlarda yapılan viruslerdir insan nufusunu 500 milyona düşürecekker filim ve dizilere bakın hep bu konular işleniyor millet alıştırlıyor
    Cevapla
  • Seymen 4 yıl önce Şikayet Et
    umk44 haklı yeni dünya devletinin planı önce 3 milyara sonrada 300 milyona düşürme planları var. Ama Allah C.C. ninde planı var!
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani bizi ölümle mi korkutacaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı