Macaristan'da öğretmenlerden protesto gösterisi

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de maaşlarının arttırılmasını ve iş yüklerinin azaltılmasını talep eden binlerce öğretmen eylem yaptı. Düzenlenen eyleme binlerce öğretmen katıldı.

Macaristan'da öğretmenlerden protesto gösterisi
Macaristan'da öğretmenlerden protesto gösterisi
GİRİŞ 01.12.2019 02:21 GÜNCELLEME 01.12.2019 02:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Macaristan'da maaşlarının arttırılmasını ve iş yüklerinin azaltılmasını talep eden binlerce öğretmen eylem yaptı.

Öğretmenler Sendikasınca (PSZ) başkent Budapeşte'de Ulusal Meclis Binası önünde düzenlenen eyleme binlerce öğretmen katıldı.

Öğretmenler, maaşlarına zam yapılmasını, ders saatlerinin ve iş yüklerinin azaltılmasını, yeni göreve başlayan öğretmenlere destek verilmesini ve 7 yaşında okula başlamayı zorunlu kılan düzenlemenin geri çekilmesini talep etti.

PSZ Başkanı Zsuzsa Szabo, eylemde yaptığı konuşmada, ilgili kurumlarla aylardan beri devam eden görüşmelerden herhangi bir sonuç elde edemediklerini söyledi.

Öğretmenlerin maaşlarının çok düşük olduğunu, bu yüzden birçok eğitimcinin mesleğini bıraktığını aktaran Szabo, hükümetin öğretmenlerin taleplerini yerine getirmemesi durumunda ocak ayında greve gideceklerini söyledi.

Szabo, ''Bugün bir öğretmen çok düşük maaş karşılığında 40 saat yerine genel olarak 56 saat çalışıyor. Hükümet kendi görevini yerine getirip sendikalarla görüşmeli.'' dedi. 

Sendika yetkilileri, öğretmenlerin taleplerinin yer aldığı belgeyi Macaristan İnsan Kaynakları Bakanlığı yetkililerine teslim etti.

YORUMLAR 5
  • hbb 4 yıl önce Şikayet Et
    Klasik yorum... Nereden biliyorsun çift maaş olduğunu. 5000 bin tele maaş demiş biri velev ki öyle evlilik masrafı, 3 çocuk, kira... bunların masraflarını ve geçim şartlarını düşersen bir öğretmen atadan deden bir şey yoksa 15- 20 seneye maaşın yarısını vererek kredili bir ev ancak alır. Yorumlarda bir baltaya sap olamamış züğürtler yok öğretmen yok polis yok dr. yok siyasetçi diline dolamış herkes kendi hayatını kendi kazanır . hasetlik yapmayın.
    Cevapla
  • Ezgi 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede de lazım
    Cevapla
  • Ayıp ayip 4 yıl önce Şikayet Et
    La gozun doysun aldığın maaş neyine yetmiyor aç gözlü birazda tamah edin be.. zaten karı koca memur oluyorsunuz genelde daha ne istiyorsunuz para isteyecegine kendini gelistir de daha iyi öğrenciler yetistir!!!
    Cevapla
  • TRcCc 4 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE Avrupa Birliği ülkesi değil. Macaristan hiç değil. Türkiye ayrı bir Devlet, Macaristan ayrı bir Devlet. Şak şakçılık kolay...
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    5000 maaş al, yılın, 3 te 1 yat.. Sonrada burada lazım de.. Toprak doyursun gözünüzü
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!