ABD'den Rusya'ya 'Başkanlık Seçimleri' uyarısı

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Washington'daki görüşmesinde, Rusya'yı ABD'de 2020'de yapılacak başkanlık seçimlerine herhangi bir müdahale girişimine karşın uyardığı bildirildi

ABD'den Rusya'ya 'Başkanlık Seçimleri' uyarısı
ABD'den Rusya'ya 'Başkanlık Seçimleri' uyarısı
GİRİŞ 11.12.2019 06:21 GÜNCELLEME 11.12.2019 07:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Trump ve Lavrov'un bugün Beyaz Saray'da bir araya geldiği anımsatıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Lavrov'un Trump'ı ABD-Rusya ilişkilerinin son durumu hakkında bilgilendirdiğinin vurgulandığı açıklamada, "Trump, Rusya'nın ABD'deki seçimlere herhangi bir müdahale girişimi konusunda uyarıda bulundu ve Rusya'yı Ukrayna ile çatışmayı çözmeye davet etti." ifadelerine yer verildi.

RUSYA'NIN ABD SEÇİMLERE MÜDAHALESİ

ABD'de 8 Kasım 2016'da yapılan ve Demokrat aday Hillary Clinton'a karşı Cumhuriyetçi Trump'ın kazandığı başkanlık seçimleri, daha Trump Oval Ofis'teki koltuğuna oturmadan tartışmalara neden olmuştu.

Rusya'nın siber saldırılar yoluyla seçimlere müdahale ettiği ve seçim sonuçlarını Trump lehine etkilediği iddiası, seçimden hemen sonra hem Federal Soruşturma Bürosu (FBI) hem de Kongredeki ilgili komiteler aracılığıyla soruşturulmaya başlanmıştı. 

Özel Yetkili Savcı Mueller, yürüttüğü Rusya soruşturmasının sonucunda ABD Başkanı Trump'ın veya seçim kampanya ekibinin Rusya ile gizli iş birliğine girdiği yönünde bir sonuca ulaşmadığını açıklamıştı.

YORUMLAR 5
  • trump kazanır 4 yıl önce Şikayet Et
    türkiye trumpı destekliyor.
    Cevapla
  • Akinaslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye adına konuşna
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    ... dedi seçim zamanında sosyal medya araçlarında ve video paylaşım sitesinde REİS aleyhinde mesnetsiz iddiada bulunanlara eyvallah eden ülke!
    Cevapla
  • celal 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlık adına ikisininde sicili bozuk.
    Cevapla
  • kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    trumpun ipi türkiyenin elindedir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...