AB'den Rusya'ya 'yaptırım' kararı

AB, Ukrayna'yı istikrarsızlaştırdığı gerekçesiyle Rusya'ya uyguladığı ekonomik yaptırımların 6 ay daha uzatma kararı aldı.

AB'den Rusya'ya 'yaptırım' kararı
AB'den Rusya'ya 'yaptırım' kararı
GİRİŞ 13.12.2019 01:50 GÜNCELLEME 13.12.2019 01:53
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB), Ukrayna'yı istikrarsızlaştırdığı gerekçesiyle Rusya'ya uyguladığı ekonomik yaptırımların süresini 6 ay daha uzatma kararı aldı.

 

 

Brüksel’de devam eden AB Liderler Zirvesi sırasında Twitter hesabından açıklama yapan AB Konseyi Başkan Sözcüsü Barend Leyts, Rusya'nın Ukrayna'yı istikrarsızlaştırması nedeniyle AB'nin uygulamakta olduğu ekonomik yaptırımların uzatılması kararı alındığını duyurdu. 

Leyts mesajında, "AB Konseyi, Rusya'ya yaptırımların uzatılmasını kabul etti." ifadelerini kullandı.

 

 

EKONOMİK YAPTIRIMLAR

Rusya, 18 Mart 2014'te Kırım Özerk Cumhuriyetini ve Sivastopol şehrini yasa dışı ilhak etmişti. Kırım'ın Rusya tarafından ilhak edilmesi ve Ukrayna'nın doğusunda çıkan olaylardan sonra AB, ABD ve bazı ülkeler Rusya’ya ekonomik yaptırımlar uygulamaya başlamıştı.

AB, Rusya'ya ekonomik yaptırımlar kararını ilk olarak 2014 yılında almıştı. Uzatılan ekonomik yaptırımlar uyarınca AB üyesi 28 ülke, Rusya'ya silah satışı yapmıyor. Yaptırımlarla, Rusya'nın petrol ve gaz sektörlerinde kullanılan bazı teknolojileri, AB ülkelerinden alması kısıtlanıyor. Ayrıca Rus kamu bankaları Avrupa'da finans sektöründen dışlanıyor.

Özellikle ticaret ve yatırımlara yönelik kısıtlamaları içeren yaptırımlar, her 6 ayda bir uzatılıyor. Mevcut yaptırımların süresi 31 Ocak 2020'de son buluyordu. 

AB'nin mal varlığı dondurma ve seyahat yasağından oluşan ilave yaptırımları da pek çok Rus ve ayrılıkçı üst düzey görevliyi kapsıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Putin eski KGB ajanı adam akıllı ne yapacağını bilir siz ambargo uyguluyorsunuz ama adam hala ekonomisi iyi olmamasına rağmen istediğini yapıyor. Avusturya’da olanları ne çabuk unuttunuz ? Rusya dostumuz değil ama Avrupa’yı işgal etse hiç üzülmem hele şu son zamanlarda ülkemize karşı takındıkları o iğrenç tavırlarından sonra.
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    sanki de Rusya nin umrunda ne karar aldiğiniz size zarari daha çok ambargonun Ab de bitmiş bir kulüp er yada geç Rusya dersinizi verecek
    Cevapla
  • Memo 4 yıl önce Şikayet Et
    Ruslarinda cok umrunda degil adamlar istedigo gibi isini hallediyor avusturyada hukumet yiktilar rusvet verdiler kayda aldilar basbakan rusvet alirken :)))
    Cevapla
  • Uruz bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden aynı karar suriye için de alınmıyor. Sırtlan avrupa seni. suriyedekiler müslüman değil mi. suriyedeki insanların hiçbir hak hukuku yok değil mi.
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Göstermelik ... Yaptırım hepsi Hikaye ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı