Libya'dan Güney Kıbrıs resti!

Libya'da Trablus Parlamentosu, Güney Kıbrıs Rum yönetimi Meclis Başkanı Dimitris Şilluris'in açıklamalarının Libya'nın egemenliğine saldırı ve içişlerine müdahale olduğunu belirtti.

Libya'dan Güney Kıbrıs resti!
Libya'dan Güney Kıbrıs resti!
GİRİŞ 29.12.2019 09:43 GÜNCELLEME 29.12.2019 09:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Trablus Parlamentosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Şilluris'in açıklamaları kınanırken bunların uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler kararlarının açık ihlali anlamına geldiği kaydedildi.

 

 

Açıklamaya göre, Trablus Parlamentosu, Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile diplomatik bağların kesilmesi, yatırım ve mevduatların geri çekmesi de dahil olmak üzere bu konuda tüm yetkilerin hükümete verilmesi talebinde bulundu.

Ayrıca açıklamada, Rum Kesimi'nin müdahalesinden Avrupa Parlamentosu ve BM Güvenlik Konseyi sorumlu tutuldu.

 

 

Tobruk'taki ayrılıkçı Temsilciler Meclisi (TM) Başkanı ve darbeci General Halife Hafter yanlısı Akile Salih, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni ziyaret ederek, Türkiye karşıtı arayışlarda bulunmuştu.

Rum Meclis Başkanı Şilluris ve Salih arasında yapılan görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada, Türkiye ile UMH arasında yapılan anlaşmanın uluslararası hukuku ihlal ettiği ileri sürülmüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Bahri 4 yıl önce Şikayet Et
    Adacık Tehdit etmiş
    Cevapla
  • canturk 4 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar aklıma cok fena seyler gelıyor bızım ve donanmamız ve ucaklarımız varken bızı ulkemızde vurmaya cesaret edemeyecekler bunu bılıyoruz ama ucaklarımızı ve donanmamızı lıbyaya cekıp orada mahvedecekler turkıyeyı savunacak donanmave ucak kalmadıgından saldırılara acık hale gelıcez bu aylarda cok setın seyler olacak gıbı gelıyor tartıstıgımız pkk sempatızanlarıda dıyor bir ay ıcınde cok fena seyler olacak gorusecez sızınle dıyorlar cok buyuk pılanlar donuyor
    Cevapla
  • Engin 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah var gam yok . Için rahat olsun bu toprakları 800+ senedir oyun kuruyorlar . Rabbimiz çok şükür bize 1 görev verdi o da bu coğrafyada bu topraklara sahib çıkın . Türkler öldürülebilir lakin , galip edilemezler .
    Cevapla
  • Türk Ordusu 4 yıl önce Şikayet Et
    Gülüp geçiyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!