Danimarka'dan DEAŞ'lı ailelerin çocuklarına ret: Onlar seçimini yaptı

Danimarka Başbakanı Frederiksen, Danimarka uyruklu yabancı terörist savaşçıların çocuklarına ilişkin, "Hükümet olarak çocukları Danimarka'ya kabul etmek istemiyoruz çünkü çocukların aileleri Danimarka'ya sırtını döndü ve DEAŞ için savaştı." dedi.

Danimarka'dan DEAŞ'lı ailelerin çocuklarına ret: Onlar seçimini yaptı
Danimarka'dan DEAŞ'lı ailelerin çocuklarına ret: Onlar seçimini yaptı
GİRİŞ 31.12.2019 17:12 GÜNCELLEME 31.12.2019 17:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Danimarka uyruklu yabancı teröristlerin çocuklarını Danimarka'ya kabul etmek istemediklerini söyledi.

Danimarka medyasına açıklamalarda bulunan Frederiksen, Suriye'deki iç savaşta DEAŞ saflarında yer alan Danimarka vatandaşlarının çocuklarını ülkeye kabul etmeleri durumunda, söz konusu çocukların annelerini de ülkeye kabul etmek durumunda kalacaklarını belirtti.

Frederiksen, "Hükümet olarak çocukları Danimarka'ya kabul etmek istemiyoruz çünkü çocukların aileleri Danimarka'ya sırtını döndü ve DEAŞ için savaştı. Böylece çocuklarının geleceğiyle ilgili kararı da verdiler." ifadelerini kullandı.

Danimarka basınında yer alan haberlere göre, Suriye'deki kamplarda 30 civarında Danimarka vatandaşı çocuk bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Safya HARMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Anne ve babaların işledikleri suçlardan dolayı çocukları sorumlu tutan anlayış, hangi hukuk hangi inanç yada hangi modern dünya sistemine ait bir sonuçtur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!