Rusya, İran'ın yolcu uçağını nasıl düşürdüğünü açıkladı! Bomba ABD F-35'i detayı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran'ın Ukrayna'ya ait yolcu uçağı düşürmesinin, Tahran'ın ABD'nin misilleme korkusu nedeniyle yapıldığını ileri sürdü.

Rusya, İran'ın yolcu uçağını nasıl düşürdüğünü açıkladı! Bomba ABD F-35'i detayı
Rusya, İran'ın yolcu uçağını nasıl düşürdüğünü açıkladı! Bomba ABD F-35'i detayı
GİRİŞ 18.01.2020 06:46 GÜNCELLEME 18.01.2020 06:50
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dışişleri Bakanlığı binasında düzenlediği yıllık basın toplantısında yaptığı açıklamada, "İran yine saldırı bekliyordu. O anda (yolcu uçağının düşürülmesi) İran'ın sınır bölgesinde en az altı adet F-35 savaş uçağı vardı. Bu bilgi henüz teyit edilmiş değil. Ancak böylesi durumlarda her zaman için yaşanabilecek sinir (gerginlik) halinin mevcudiyetinin altını çizmek isterim" dedi.

 

Lavrov, olayı insan hatası olarak nitelendirdi ancak yaşananlardan dolayı mazeret bulmaya çalışmadığını dile getirdi.

İran'ın Irak'taki ABD üslerine saldırmasından sadece birkaç saat sonra gelen bu hadisedeki durumun anlaşılması gerektiğini ifade eden Rusya Dışişleri Bakanı, "İran, kendi saldırısından sonra bir anlamda ABD'den misilleme bekliyordu" şeklinde konuştu.

 

İran'ın düşürdüğü yolcu uçağında 176 kişi bulunuyordu.

LİBYA AÇIKLAMASI

Bu arada Libya krizine de değinen Sergey Lavrov, 19 Ocak'ta düzenlenecek Berlin Konferansı'na katılacaklarını belirtti. Lavrov, "Libya'daki tarafların, Berlin Konferansı'nın ardından hataları tekrarlamaması ve yeni şartlar ortaya sürmemesi önemli. Konferansın hazırlık görüşmelerinin tamamına katıldık. Oluşturulan nihai belge üzerinde anlaşıldı. Bu belge, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararlarına uygundur" dedi.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 18
  • Cadman 4 yıl önce Şikayet Et
    He tamam ya yanlışlıkla olmuş
    Cevapla
  • MHP 4 yıl önce Şikayet Et
    Iran ve rusya israil ve abd gibi katildir. Onlar için 176 masumun anlamı yok
    Cevapla
  • Mustafa Hakikat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne olacak şimdi yazık 176 masum insan evlerine dönmeye çalışan tatile giden iş için çıkan bu insanların hakkı ne olcak sizin anneniz babanız kardesiniz evladınız yada siz o uçakta olsaydınız af edilemez katliam yazıklar olsun
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    vay be, siz üstün teknoloji silahdan bahsedin,sonrada cahilce koskoca yolcu ucagini düsürün,ve baskalarini suclayin.pes dogrusu
    Cevapla
  • memo can 4 yıl önce Şikayet Et
    Iran savasmaz kefereyle fakat itrail istedigi gibi onlari bombaliyor.bir gün ABD para sykyntisindan petrollara cuvallanir. mesele bu. yoksa iranin alip veremeycek bir seyi yok ABDye kankalar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!