Trump'a kazan kaldırmıştı! Milyarder Elon Musk yapacağını yaptı
Amerikan Tesla ve SpaceX şirketlerinin sahibi iş insanı Elon Musk, çevrimiçi bir anket düzenleyerek, 'Amerika Partisi' adını verdiği yeni bir siyasi parti kurduğunu açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump ile yollarını ayıran iş insanı Elon Musk yeni parti kurulduğunu duyurdu.
Sahibi olduğu X'teki sosyal medya hesabından paylaşım yapan Musk şu ifadeleri kullandı:
"2'ye 1 oranında yeni bir siyasi parti istiyorsanız, onu elde edeceksiniz!
Ülkemizi israf ve yolsuzlukla iflas ettirmeye gelince, tek partili bir sistemde yaşıyoruz, demokraside değil.
"Bugün, Amerika Partisi size özgürlüğünüzü geri vermek için kuruldu."
"AMERİKA PARTİSİ" PROJESİ
Milyarder iş insanı, Trump ile yollarını ayırdıktan sonra ülkede yeni bir parti kurulması fikrini yeniden gündeme getirmişti.
Musk geçtiğimiz gün X'te bulunan hesabından yeni parti için tekrar anket açtı.
Musk’ın açtığı "Amerikan Partisi’ni kurmalı mıyız?" sorulu ankete şu ana kadar yaklaşık 240 bin kişi katıldı. Katılımcıların yüzde 62’si "evet" derken, yüzde 38’i "hayır" cevabı verdi.
ABD kamuoyunda tartışmalara yol açan vergi indirimi düzenlemesi nedeniyle Başkan Donald Trump ile arası açılan Elon Musk, ilk kez haziran ayı başında "Amerikan Partisi" isimli yeni bir siyasi parti kurma fikrini kamuoyuyla paylaşmıştı.
Yeni parti kurma fikrine ilişkin X platformunda anket düzenleyen Musk, anket sonucuna atıfta bulunarak, "İnsanlar konuştu. ABD’de ortadaki yüzde 80’i temsil edecek yeni bir siyasi partiye ihtiyaç var. İnsanların tam olarak yüzde 80’i aynı fikirde. Bu kaderdir." değerlendirmesinde bulunmuştu.
Trump ise Beyaz Saray’daki görevinden ayrılan ve Kongre’de dün kabul edilen vergi kesintisi tasarısına yönelik sert eleştiriler yapan Musk’ın açıklamalarından büyük hayal kırıklığı duyduğunu belirtmişti.
-
DEĞER! 6 gün önce Şikayet EtBirinin elindeki parayı al. Hiçse, değersizin biridir.Beğen
-
KUKLA 6 gün önce Şikayet EtBu dengesiz mi dengeleri değiştirecek?Beğen
-
Kul insan 6 gün önce Şikayet EtEy Elon Musk! Nikola Tesla öldürüldü. Oğlunun cinsiyetini mahvettiler. İsrail oğullarının Yahudilerin kurmuş olduğu Amerikan derin devleti yıkmalısın. Bunun için derim ki gel Müslüman ol Hazreti Ömer ol. Ancak bu sayede başarı mümkün.Beğen
-
Keşşş herif 1 hafta önce Şikayet EtAl birini vur ötekisini buda keşşşBeğen Toplam 1 beğeni
-
Osmanlı 1 hafta önce Şikayet EtVergi kesintinizden anlayan varmı açıklasınBeğen