Son dakika: Somali'de Türklere bombalı saldırı! Olay yerinden ilk görüntüler

Son Dakika: Reuters haber ajansının son dakika olarak geçtiği habere göre Somali'de Türkleri hedef alan bombalı saldırı düzenlendi. Türk müteahhitlerin ve Somali polisinin yemek yediği restorana bombalı araç ile düzenlenen saldırıda 6'sı Türk 17 sivilin yaralandığı duyuruldu. Saldırıya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki geldi.

GİRİŞ 18.01.2020 14:57 GÜNCELLEME 18.01.2020 16:50
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Reuters haber ajansının son dakika olarak geçtiği habere göre, Somali'nin başkenti Mogadişu'nun 30 km dışında Afgoye kasabasında Türkleri hedef alan bombalı saldırı düzenlendi.

 

 

TÜRKLERİ HEDEF ALDILAR

Türk inşaat şirketi çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen saldırıda bombalı aracın personelin yemek yediği lokantaya daldığı duyuruldu.

 

 

Reuters'a konuşan Nur Ali isimli bir polis memuru, "Hızla giden bomba yüklü araba Türk mühendislerin ve Somalili polislerin olduğu restorana daldı. Yaralıları bilmek için henüz erken" dedi.

Reuters'a konuşan bölgedeki bir dükkan sahibi olan görgü tanığı Farah Abdullahi, "Güçlü bir patlama duyduk. Patlamadan önce çok sayıda Türk mühendis ve zırhlı araç, Somali polisi olay yerindeydi" dedi.

Görgü tanıkları, "Bir çok insanın ambulansa taşındığını gördük ancak ölü veya yaralı olup olmadıklarını bilmiyoruz" dedi.

İLK BİLGİLERE GÖRE ÖLÜ YOK

Mühendis ve polislerin yemek yediği yerde gerçekleşen saldırı sonrasında Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçisi Dr. Mehmet Yılmaz, “Ölü bilgisi yok fakat yaralılar var” dedi.

SAĞLIK BAKANI: 6 TÜRK, 9 SOMALİ VATANDAŞI YARALANDI

Somali’deki saldırı ile ilgili son dakika bilgilerini paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Somali’deki terör saldırısında 6 Türk ve 11 Somali vatandaşı olmak üzere toplam 17 kişi yaralandı. Yaralıların tedavisi Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan EA Hastanemizde yapılıyor. Vatandaşlarımızdan 2’sinin durumu ciddi, ameliyatları devam ediyor” ifadelerini kullandı.

MSB'DEN İLK AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı Somali'deki saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Somali'de masum sivilleri hedef alan bombalı terör saldırısını en sert şekilde lanetliyor ve kınıyoruz. Türkiye, terör belasına karşı Somalili kardeşlerinin yanında olmaya devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

BAKAN PEKCAN: YARALILARIMIZIN ÜLKEMİZE GETİRİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Twitter'dan saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Somali’de proje yürütmekte olan müteahhitlik firmamızın şantiyesine gerçekleştirilen saldırıda yaralanan işçilerimize ve firma yetkililerine acil şifalar diliyorum. Yaralılarımızın bir an evvel ülkemize getirilmesi için ilgili tüm kurumlarımızla beraber çalışıyoruz.''

ÇAVUŞOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Somali'de Türk inşaat şirketi çalışanlarının yaralandığı saldırıya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Bu olayın terörün çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu dile getiren Çavuşoğlu, "Bu alçak saldırılar terörle mücadelemizde bizi asla yıldıramaz." değerlendirmesini yaptı.

Çavuşoğlu, Somali halkının her zaman yanında olacaklarının altını çizerek "Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum, durumlarını yakından takip ediyoruz." ifadesini kullandı.

DAHA ÖNCE DE SALDIRDILAR

Mogadişu'da 28 Aralık'ta Eş-Şebab tarafından Türklere yönelik yapılan bombalı saldırıda 2'si Türk 85 kişi hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR 53
  • mişmiş 4 yıl önce Şikayet Et
    Somalideki mit istihbarat, özel harekat ve askeri varlığımızı hemen arttırmalıyız. Bu iki oldu. diğer ülkelerin ajanlarının temizlenmesi lazım.
    Cevapla
  • ismo 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'nın yaptığı gibi bu işi yapan BAE'leri. Bu ülkeye yaptırım ve diğer askeri operasyon yapılmalı
    Cevapla
  • Nedim 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık PKK aynı bombalı saldırıya başladı bunlar garanti biryerden yönlendiriliyor inşallah MİT bunları bulur yılanın kafası kesilmedikce bunlar durmaz.bu ara zaten Türkiye’nin pek çok dostu yok
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin Somalideki askerleri Eşşabab yapıyor.Her türlü yardım ABD den ....Çölde ne var ki....odun bile yok...
    Cevapla
  • a erduman 4 yıl önce Şikayet Et
    su bae bi fuze atsak soyle sihalarla bir kac tane denemelik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar