Trump Davos'ta konuştu: Çok dramatik şeyler yapacağız

Trump, Davos zirvesinde yaptığı konuşmada, "DTÖ konusunda çok dramatik bazı şeyler yapacağız" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 22.01.2020 15:04 GÜNCELLEME 22.01.2020 17:00

ABD Başkanı Donald Trump, Davos’ta siyaset ve iş dünyasının liderlerinin katılımıyla düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda açıklamalar yaptı.

 

 

DRAMATİK BAZI ŞEYLER YAPACAĞIZ

Dün başlayan Davos Zirvesi'nde konuşan ABD Başkanı Trump, "Faz 1 ticaret anlaşması beklenenden çok daha büyük oldu.Şirketler ABD'ye geri geliyorlar. Dünya Ticaret Örgütü, ABD için çok adaletsizdi. DTÖ Başkanı Azevedo yakında ABD'yi ziyaret edecek. DTÖ konusunda çok dramatik bazı şeyler yapacağız" dedi.

 

 

TRUMP'TAN ŞİFRE ÇIKIŞI

Donald Trump ayrıca, ABD’de güvenlik güçleriyle Apple arasında yaşanan şifreli telefonlara erişim krizine dahil oldu. Trump, şirketin ‘yardım etmek zorunda olduğunu’ söyledi.

İsviçre'nin Davos kasabasında 50.’si düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu sırasında CNBC’ye konuşan Trump, “Tartışmanın iki tarafını da anlıyorum. Ancak dışarıdaki bazı kötü insanları bulmaya başlamalıyız ki bu da Apple ile yapabileceğimiz bir şey. Bence bu önemli” dedi.

Apple’ın ‘çok sayıda suçluya ve suçlu zihinlere ulaşacak anahtarlara sahip olduğunu’ savunan Trump, “Uyuşturucu baronlarıyla uğraşıyorsunuz, teröristlerle uğraşıyorsunuz ve eğer katillerle uğraşıyorsanız umurumda değil. Ne olup bittiğini ortaya çıkarmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Davos, 24 Ocak Cuma günü sona erecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil