Son dakika: Trump'a senato darbesi! İran kararı resmen kabul edildi

Son dakika: İranlı komutan Kasım Süleymani'nin öldürülmesinden sonra bölgede tırmanan gerilimle birlikte gündeme gelen, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik askeri yetkilerinin kısıtlanmasını öngören karar tasarısı Senato'dan geçti.

GİRİŞ 13.02.2020 22:31 GÜNCELLEME 13.02.2020 23:09
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Irak'tan Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından ABD ve İran arasındaki gerilim hat safhaya ulaşırken Trump'ın İran'a yönelik askeri yetkileri Senato tarafından kısıtlandı.

 

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin 3 Ocak'ta İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü saldırıyı Kongre'nin onayı olmadan düzenlemesinin ardından başlayan tartışmalarla birlikte gündeme gelen, Başkan'ın İran'a yönelik askeri yetkilerini kısıtlayan 'İran Savaş Yetkileri' tasarısı Senato'dan geçti. Bugün Senato'da yapılan oylamada tasarı, 8 Cumhuriyetçi ve 47 Demokrat senatörün onayını aldı.

"HİÇ BİR BAŞKAN BU TÜR KARARLARI TEK BAŞINA ALAMAZ"

Demokrat Virginia Senatörü Tim Kaine, konuya ilişkin Politico'ya açıklamasında "Ortadoğu'da başka bir savaşa girişmek bu ülkenin yapması gereken son şeydir. Ve başkanımız kim olursa olsun, hiçbir başkan bu tür bir kararı kendi başına, kimseye danışmadan verebilecek kadar akıllı değildir" dedi. Kaine, "Fikrin mantığı, 11 Eylül'den bu yana geçen süre boyunca gittikçe ikna edici hale geliyor" diye ekledi.

TEMSİLCİLER MECLİSİ'NDE DE KABUL EDİLMİŞTİ

Geçen ay ABD Temsilciler Meclisi'ne, Demokrat vekil Elissa Slotkin tarafından sunulan benzeri bir tasarı, genel kuruldaki oylamada 194'e karşı 224 oyla kabul edilmişti.

Başkan Trump'ın, 'Kongre'nin izni ve bilgisi dışındaki İran'a karşı askeri yetkilerinin kısıtlanmasını' içeren tasarıda, "İranlı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ve İran'ın Irak'taki askeri üslere düzenlendiği balistik füze saldırısı, ABD ve İran arasında ciddi bir gerginliği tetikledi" ifadelerine yer verilmişti.

Diğer yandan sembolik bir anlam taşıyan ve bu sebeple Trump'ın imzasına ihtiyaç duyulmayan söz konusu tasarının, Temsilciler Meclisi tarafından Başkan'a gönderilen 'güçlü bir mesaj' olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR 15
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar yaşananlar, füzeler falan senaryo imiş, bu cahil kafa her şeye inanır valla, her yöneticiye böyle teba lazım!
    Cevapla
  • poliman 4 yıl önce Şikayet Et
    trampa göz dağı veriyorlar.
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    abd iranı yok etmez zira devrim tiyatrosunu o yaptı. müslümanlığın kalbine saplanmış en büyük nifak.
    Cevapla
  • Gökhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Trump dengesizlik yapıp, İran'a yani İsrailin gizli müttefikine saldırmasın diye yapıyorlardır, siyonistlerin oyunu.
    Cevapla
  • SEZGİN 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen bir manevra Ortadoğu'da suları biraz durultmak.. tamamen bir Yahudi manevrası...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı