Vietnam'ın yöresel lezzetleri

Vietnam mutfağı herkesin ilgisini çeken yemeklerle dolu. Vietnam sokak yemekleri de çöze çarparken bütün yemeklerdeki pirinç malzemesi de detaylarda yer alıyor.

Vietnam'ın yöresel lezzetleri
Vietnam'ın yöresel lezzetleri
GİRİŞ 06.10.2021 12:54 GÜNCELLEME 06.10.2021 12:54 KAYNAK HABER7

Vietnam'da ne yenir sorusunu buraya seyahat edecek herkes soruyor. Vietnam mutfağı zengin öğeleri ile karşımıza çıksa da ayrıca meyveleri de herkesin damağında güzel tatlar bırakan ürünler. Tropikal meyveler burada çok fazla üretiliyor ve tüketiliyor. Herkesin sulu sulu, ağzında çok güzel tatlar bırakan Vietnam meyveleri lezzetiyle de büyülüyor. Kahvaltılarda da sıkça karşınıza çıkacak meyvelerden sonra öğle ve akşam yemeklerinde ise pirinç ürünleri sizi karşılayacak. Vietnam'da pirinç tüketimi bir hayli azla. Pilav olarak ve pirincin her halini burada görebilirsiniz. Özellikle meşhur olan bir ürün ise pirinç kâğıdı. Bu kâğıdı lavaş gibi kullanarak malzemelerle sarıp dolma gibi yapıyorlar. Bütün evlerde ve kafe, restoranlarda pirinç dolması birinci tüketilen yemek.  

 

 

VİETNAM'DA NE YENİR? 

Vietnam'da ne yenir konusuna sabah kahvaltısı ile başlayalım. Kahvaltıda olmazsa olmaz meyveler. Otellerde ve diğer yemek yeme yerlerinde mutlaka meyveler bulunuyor. Çeşit çeşit meyveler, tropikal iklimin nimetleri sunuluyor. Bu meyveler bizim ülkemizde olmayan ve ilk defa burada tadacağınız ürünler. Öğle ve akşam ise sizin isteğinize göre değişebilir. Seçeneklerde ise yine pirinçten elde edilen ürünler yer alıyor.  

VİETNAM KAHVALTISI  

 

 

Vietnam'da sabah kahvaltısında mutlaka meyveler bulunuyor dedik. Bunların dışında ise batı mutfağına uygun olarak diğer ürünleri de görebilirsiniz. Et ürünleri de bulunduğu gibi pirinçten elde edilen noodle yemeği de sabah kahvaltısında yeniliyor. Kahvaltıda bulunan meyveler ise gül elması. Şekli güle benzediği için bu ismi vermişler. Meyveler rengiyle de kendini gösteriyor. Ananas ve rambutan, mango meyveleri de en çok tercih edilen meyveler. Ejderha meyvesi de en çok tüketilen meyvelerden olduğu için turistlerin kahvaltı tabağında bulunuyor. Balıklar, bitkiler, sebzeler Vietnam'da kahvaltı masasında bulunan tadına doyum olmaz en güzel ürünlerden. 

VİETNAM YEMEK KÜLTÜRÜ  

Vietnam'ın yemek kültüründe mutlaka pirinç bulunuyor. Her yemekte ve yapılan ürünlerde bir şekilde pirinç bulunuyor. Pirinç kâğıdı en çok tüketilen ürün oluyor. Bundan yapılan dolmalar tadına doyulmaz bir lezzetle sizlerle buluşuyor. Pirinç kağıdına istediğiniz malzemeleri koyarak dürüm yapıyorlar. Sabah, öğle ve akşam en çok tercih edilen yemek bu oluyor. Akşam olduğunda ise sokaklar yemek yeme yerleri ile doluyor. Herkes bir taburede oturup yemeklerini yiyor. Yine pirinçten elde edilen erişteler farklı sebzelerle bir araya getirilerek hem sağlıklı hem de lezzetli yemekler ortaya çıkıyor. Bu yemekleri Vietnam halkı akşamları kaldırımlarda kurulan sokak satıcılarında yiyorlar. Burada halkın evde yemek yeme kültürü çok yok. Bu yüzden de akşam olduğunda meydanlar ve sokaklar yemek yeme yerleri ile dolarken insanlar da geleneksel lezzetleriyle karınlarını doyuruyor.  

Vietnam'da en çok üretilen, tüketilen ve buradan dünyaya gönderilen kaju meyvesi bulunuyor. Kuruyemiş olarak tüketilen kaju kahve ile beraber en çok dışarı satılan malzemelerden biri. Buraya gelen turistler de mutlaka kaju alıyor ve kahvenin de tadına bakarak beğendikleri taktirde paket paket alarak ülkelerine götürüyorlar.  

Vietnam'ın eşsiz sofralarını ve yemek kültürünü Dünyayı Geziyorum ekibi keşfederek sizlere rehber niteliğinde sunuyor. 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL