Öğrencilere yabancı ülkelerde eğitim fırsatı

Uluslararası Lise Denkliği Projesi, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Cambridge Ünivesitesi ve Horizon Eğitim Kurumu işbirliğiyle hayata geçirildi.

Öğrencilere yabancı ülkelerde eğitim fırsatı
Öğrencilere yabancı ülkelerde eğitim fırsatı
GİRİŞ 07.05.2013 18:47 GÜNCELLEME 07.05.2013 18:47

Uluslararası Lise Denkliği Projesi, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Cambridge Ünivesitesi ve Horizon Eğitim Kurumu işbirliğiyle hayata geçirildi.

Beşiktaş'taki Kabataş Erkek Lisesi'nde düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Cambridge Üniversitesi Uluslararası Eğitimler Avrupa Bölge Müdürü Ann Gibson ve Horizon Eğitim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gültekin, projeye ilişkin protokole imza attı.

Protokol kapsamında, Kadıköy Atatürk Fen Lisesi ve Kabataş Erkek Lisesi'nde başlatılacak pilot uygulama, 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren başlayacak. Projeye göre, 11. ve 12. sınıf öğrencileri mevcut müfredata ek olarak matematik ve fen bilimleri ağırlıklı İngilizce eğitim görecek.

Başarılı olan öğrenciler, Uluslararası Lise Denkliği belgesiyle başta İngiltere ve ABD olmak üzere, yüzden fazla ülkedeki seçkin üniversitelerde okuma imkanına sahip olacak.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız, eğitim camiası olarak, bu tür örnek projelere önem verdiklerini söyledi.

Yıldız, projeye katılan öğrencilerin iki yılın sonunda lise diplomasına ek olarak, uluslararası tanınırlığı olan "A Level" diplomayla dünyanın en iyi üniversitelerine doğrudan geçiş kazanacağını, en az 10 öğrenciye de Cambridge Üniversitesinde tam burslu okuma imkanı verileceğini bildirdi.

Projeyle, fırsat eşitliği, aynı koşularda yarışma ve kendini ifade etme imkanının sağlanmış olacağını anlatan Yıldız, projenin hayata geçmesinde emeği olan ilgililere teşekkür etti.

Yıldız, Türkiye'nin eğitim sistemin kendini reforme ettiğini, uluslararası sisteme entegrasyondan da öte ona yeni alternatifler üretecek çapta eğitim kurumlarına sahip olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin eğitim alanında kabuğunu kırdığını ifade eden Yıldız, özgüven içinde hem uluslararası eğitim sisteminden güç aldıklarını hem de buna güç kattıklarını söyledi.

Ann Gibson ise projeyle öğrencilere ulusal müfredata ilave olarak, uluslararası geçerlilik kazandıracak eğitim fırsatları sunulduğunu anlattı. Gibson, "Cambridge AAS" ve "A Level" yeterlilikleri eğitimini alacak öğrencilerin Türkiye ve diğer ülkelerin en iyi üniversitelerinde okuyabileceklerini kaydetti.

Mehmet Gültekin de Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, projeyle öğrencilere uluslararası denklik, dünyanın önde gelen üniversitelerine doğrudan geçiş ve burs imkanı ile özgür öğrenme ve yapıcı düşünme becerilerinin kazandırılmasının hedeflendiğini dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı