180 kişilik kontenjanıyla yeni öğrencilerini bekliyor

Katsayı ayrımcılığının sona ermesinin ardından İmam Hatip Liseleri'ne ilgi artarken İstanbul'da yıldızı parlayan okullardan olan Pendik Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor.

180 kişilik kontenjanıyla yeni öğrencilerini bekliyor
180 kişilik kontenjanıyla yeni öğrencilerini bekliyor
GİRİŞ 15.07.2013 18:47 GÜNCELLEME 15.07.2013 18:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Liselere giriş sınavı niteliğindeki Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarının açıklanmasıyla velileri ve öğrencileri tam anlamıyla okul tercihi telaşı sarmış durumda...

Aileler, iyi eğitim veren, çocuklarını güven içinde teslim edebilecekleri, maddi imkanlarını zorlamayacak, ulaşımı kolay okulları tercih etmeye çalışıyor.

Velilerin geçmiş yıllardaki gibi yeniden imam hatip liselerine büyük bir teveccüh gösterirken, son yıllarda yapılan değişikliklerle üniversite yolunda önünde "katsayı problemi" gibi bir engel kalmayan imam hatip okulları zeki öğrencileri bekliyor.

2012-2013 eğitim öğretim yılı ile birlikte kapılarını geleceğin toplum mimarlarına açan Pendik Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi de sahip olduğu imkanları ile bölgesinde bulunan pek çok okula göre bir adım öne çıkıyor. Lise diğer okullardan farklı bir okul modeli tesis etmek için yola çıkmış durumda.

Okul idarecileri, öğretmenleri ve görevli personeli ile bir aile ortamı sergilenen okulda ayrıca öğrencilere kendisini iyi yetiştirmek için pek çok imkan sunulmaktadır.

Öğrencilerin ilgi ve kabiliyetlerine göre; hukuk, ilahiyat, tıp, dil, eğitim bilimleri, siyaset ve uluslararası ilişkiler, işletme, tarih gibi alanlara yönlendirildiği okulda özel etütlerle başarı çıtası yükseltilmektedir.

Pendik Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi ulaşımı da kolay bir noktada bulunmaktadır. Okula, halk otobüsleri, dolmuş veya banliyö treniyle tek vasıtayla ulaşmak mümkün.

Oldukça geniş ve güzel bir bahçe içerisinde bulunan deniz manzaralı okulda, yatılı okumak isteyen öğrenciler için de devlet parasız yatılı yurdu hizmet vermektedir.

Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi, 180 kişilik kontenjanıyla geleceğin tarihini yazmaya "ben de varım" diyen erkek öğrencileri heyecan içerisinde beklemektedir.

YORUMLAR 3
  • Hamza aydın 10 yıl önce Şikayet Et
    Hatalı bilgi yok. ömer çam anadolu imam hatip lisesi yeni açılmış olduğundan dolayı puanları düşüktür gelecekte inşallah ilk 10 okulun içinde bulunacağından eminim çünkü bu okulda hem hayatı yaşıyorsun hemde eğitim'in içinde hayatı görüyorsun.
    Cevapla
  • mebrure kolay 10 yıl önce Şikayet Et
    hatalı bilgileri düzeltelim bi kaç bilgi ekleyelim. Okulun kontenjanı 204, yüzdelik dilim 36.19, puanlar 346-451 arası. . İstanbul 'da en işyi öğrencileri alan AİHL'ler arasında 1 numara Kadıköy kız anadolu İHL,,2. Güngören aihl (karma eğitim) 3 Fatih kız AİHL 4. Bakırköy AİHL (karma) 5.Fatih İstanbul erkek AİHL 6.Eyüp kız AİHL 7.Üsküdar AİHL (Karma) Hiç Fen, Sosyal Bilimler veya Öğretmen lisesi peşinde koşmayın işte okullar işte müfredat yine de seçim veli ve öğrencilerimizin
    Cevapla
  • yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    güzel bir okul
    Cevapla
DİĞER HABERLER
100 milyar TL’lik tasarruf paketi için geri sayım! Vatandaşa nasıl yansır?
Türkiye'de köy nüfusu! İşte en kalabalık köyler...