Öğretmenlerin canını sıkacak 'mecburi' haber

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, “rotasyon” çalışması dershanelerin kapatılması yasa tasarısı ile beraber Meclis gündemine gelecek.

Öğretmenlerin canını sıkacak 'mecburi' haber
Öğretmenlerin canını sıkacak 'mecburi' haber
GİRİŞ 09.12.2013 05:43 GÜNCELLEME 09.12.2013 05:43
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), dershanelerin kapatılması sürecinde özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde okuyan öğrencilerin eğitim açıklarının kapatılması için bölgeler ve okullar arasında yer değiştirme zorunluluğu getirecek “rotasyon” sistemi üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

Mevcut durumda, 3 yıl zorunlu doğu görevi bulunan öğretmenler, evlilik, sağlık, eğitim gibi gerekçelerle görevlerini tamamlamadan, atamalarını batı illerine aldırabiliyor. Bu nedenle de doğu illerinde öğrenciler çoğu zaman kendisini 1. sınıfa başlatan öğretmeni ile ilkokulu bitiremiyor. Bakanlığın “zorunlu rotasyon” çalışmasına göre, doğu ve güneydoğuya atanan öğretmenler 4 yıl süreyle atandıkları okulda görev yapmak zorunda olacak.

‘Hep aynı kurumda çalışılmaz'

Yaptırdığı araştırmalara göre uzun yıllardır aynı öğretmenin çalıştığı kurumların bölgelerinde “öğretmenleri çok iyi” şeklinde bir algı yarattığı sonucuna varan bakanlık, bu algının değişmesi için de öğretmenlere okullar arası rotasyon uygulaması planlıyor. Buna göre öğretmenlerin meslek hayatı boyunca en az birkaç defa okul değiştirmesi gündeme gelecek. Bu düzenlemeyle birlikte MEB, örneğin 20 yıldır aynı okulda çalışan bir öğretmenin okulunu hatta çalıştığı bölgeyi de değiştirecek.

Milliyet

YORUMLAR 14
  • Bülent ACIKÖK 10 yıl önce Şikayet Et
    o zaman eğitim düzelir?. vay be bir dershane sorunuyla bunu da yaptık mı eğitim tamam.Ankaradakiler siz hayattan kopuksunuz oradan oturup ahkam kesmek kolay.eğitimin kötü olduğunu çocuk biliyor
    Cevapla
  • Yavuz Selim 10 yıl önce Şikayet Et
    Rotasyon(!). 2010 yılında mecburi hizmet affı, ardından 4+4+4 yüzünden özellikle sınıf öğretmenleri zaten doğuya hapsedilmiştir. Burada 6. yılım, 4 yıl daha çalışsam memleketime gidemiyorum. Okulumda gerek eş durumu, gerek öğrenim özrü vb nedenlerle 50'ye yakın öğretmen gönderdim. Ben hala buradayım, ne zaman tayinim çıkacağı da meçhul. Mevcut durumdan şikayetçi değilim, Rabbime şükürler olsun, lakin keşke ben de asker, polis gibi ne zaman gideceğimi bilsem. Bakanlık öncelikle, özellikle sınıf öğretmenlerinin bu durumuna çözüm getirmelidir. Karı-koca sınıf öğretmeni olan veya eşi ev hanımı olan sınıf öğretmeni 10 yıl dahi mecburi hizmet yapsa tayini çıkmamaktadır.
    Cevapla
  • adam turk 10 yıl önce Şikayet Et
    BOŞ ADAMI NEREYE KOYARSAN KOY DOLMAZ. öğretmenlik çok sık güncellennmesi hereken kavram, her ne yapılırsa yapılsın eğitmde verim artışı sağlanamıyor, oysa dersanelerle birlikte okulların öğretmenlerin%80 ini kapatıp, adam hangi işi istiyorsa o işi yapmalı, diğer hususları geçtik, bilgi verme becerisi yönünden öğretmenler bitik, bu sadece tayin ve rotasyon meselesi değil, iş maaşa ve gelire endekslendiyse vahimdir, her şart ve zeminde öğretebilme ve insan yetiştirmeye azimli fedakar öğretmeniniz yoksa yapılan herşey anlamasız, etrafında iyi öğretmen gören haber versin heykelini diktireceğiz!
    Cevapla
  • hasan can 10 yıl önce Şikayet Et
    çekmeye devam . çok çektik ellerinden çekmeye devam. yatıyor denildi, aldığı maaşla diğer memurlara haksızlık ediliyor denildi, daha neler neler...gideriz kardeşim bu ülke bizim ..
    Cevapla
  • özgür karaduman 10 yıl önce Şikayet Et
    Çok gereksiz bir karar. Can sıkmaktan başka bir işe yaramaz. Milli eğitimin sorunu bu değil. Gelen öğretmenle uğraşıyor giden öğretmenle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...