Uluslararası Öğrenciler Türk Devleri ile buluştu

Türkiye'deki mühendislik fakültelerinde okuyan misafir öğrenciler bir araya geldi.

Uluslararası Öğrenciler Türk Devleri ile buluştu
Uluslararası Öğrenciler Türk Devleri ile buluştu
GİRİŞ 11.05.2015 15:06 GÜNCELLEME 11.05.2015 15:06

TEKDER İstanbul İl Başkanlığının yürüttüğü Uluslararası Öğrencilerin Mesleki Gelişimi projesi kapsamında Türkiye’nin prestijli üniversitelerinin mühendislik fakültelerinde eğitim alan misafir öğrenciler Türk İşadamları ile 1. Uluslararası Öğrenci ve İş Dünyası Buluşmaları programında bir araya geldi.

TEKDER İstanbul İl Başkanlığının organize ettiği ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikle iki yüze yakın lisans ve lisansüstü seviyedeki öğrenci iş adamları ile tanışma ve fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakaladı.

Salon programından sonra verilen kokteyle iş adamları ile bir araya gelen misafir öğrenciler mezun olduktan sonraki süreç hakkında profesyonellerden fikir aldılar. Özellikle Türkiye ve ülkeleri arasındaki kültürel ve ticari faaliyetlerin sürekliliği ön planda değerlendirildi.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenen projede altı aylık süre zarfında 20 teknik gezi, 7 fuar, 15 seminer gerçekleştirildi. Yaz dönemi için 50 öğrenciye mesleki gelişimlerini sağlayabilecekleri kurumsal firmalarda staj yeri ayarlandı.

Misafir öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programa öğrenci konuşmaları damga vurdu. Türkçeyi Türkiye’ye geldikten sonra öğrenen misafir öğrencilerin Türkçesi kadar Türkiye’ye geliş maceraları da beğeni topladı. Konuşma yapan misafir öğrencilerin Mehmet Akif Ersoy ve Necip Fazıl Kısakürek’in seçme şiirlerinden okudukları kısımlar salonda duygulu anlar yaşattı. Teknik Fakülte öğrencisi olmalarına karşın Türk edebiyatına gösterdikleri ilgi salondan büyük alkış aldı.

TEKDER İstanbul İl Başkanı Hüseyin Kurşun ve Türkiye ihracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman Kocasert’in yaptıkları selamlama konuşmasında projenin Türkiye ve dost ülkeler arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkilerine sağladığı faydaya vurgu yapıldı. Kokteylin ardından hatıra fotoğrafları çekildikten sonra program sonra erdi. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Senanik Öner ata tecavüz etti
Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz!