Adaylar dört gözle YLSY sonuçlarını bekliyor!

Yaklaşık üç haftadır açıklanmayan 2015 YLSY sözlü mülakat sonuçları ile ilgili adayların gergin bekleyişleri sürüyor.

Adaylar dört gözle YLSY sonuçlarını bekliyor!
Adaylar dört gözle YLSY sonuçlarını bekliyor!
GİRİŞ 17.09.2015 16:01 GÜNCELLEME 17.09.2015 16:01

4 bin adayın merakla beklediği YLSY sözlü sınavı 21-26 Ağustos tarihleri arasında yapıldı. Adayların hayatlarını şekillendirecek YLSY sözlü sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda ise belirsizlik hakim. Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğü herhangi bir açıklama yapmazken, belirsizliğin yerini ümitsizlik ve stres almış durumda. Geçen yıllarda 6 günde açıklanan sonuçların, bu yıl 3 haftadır halen açıklanmamış olması adayları gergin bir bekleyişe itti.

YLSY NEDİR?

YLSY; Üniversitelerin öğretim elemanı ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü (TPAO), T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD) ve Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü gibi devlet kurumlarının uzman personel ihtiyacının karşılanması amacıyla T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nca verilen resmi burstur.

YLSY adayları öncelikli olarak -her sene üniversitelerin ve kurumların ihtiyaçlarına göre güncellenerek yayınlanan- kılavuzda yer alan bir üniversite ya da kurumun kadrosuna yerleştirilmek için başvuruda bulunurlar (Başvuru koşulları, yerleştirme öncesi yayınlanan kılavuzda ayrıntılı olarak belirtilmektedir). Adayların seçilmesi ve kadrolara yerleştirilmesi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilir. Yerleştirmesi yapılan bursiyer adayları kendilerinden istenilen diğer evrak işlemleri yapılana kadar aday bursiyer durumundadırlar. Gerekli tüm işlemlerini yapan adaylar artık YLSY kapsamında resmi burslu statüsündedirler ve yurtdışında eğitim aldıktan sonra Türkiye’ye döndüklerinde çalışacakları kurumların kadrolarına yerleştirmeleri yapılmış durumdadırlar. Bursiyerler, bursu kazanmadan önce bir işte çalışıyorlarsa yurtiçinde ya da yurtdışında öğrenimlerine başlamadan önce istifa etmeleri gerekmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti