Şampiyon Kartal Anadolu İmam-Hatip lisesi oldu!

Sınav Eğitim Kurumları, “Akıl Oyunları Yarışması” İstanbul Gelişim Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendi.

Şampiyon Kartal Anadolu İmam-Hatip lisesi oldu!
Şampiyon Kartal Anadolu İmam-Hatip lisesi oldu!
GİRİŞ 21.05.2016 01:27 GÜNCELLEME 21.05.2016 01:27

Sınav Eğitim Kurumları, Türk Beyin Takımı ve Akıl Oyunları Dergisi işbirliğinde organize edilen “Akıl Oyunları Yarışması” İstanbul Gelişim Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendi. İstanbul çevresindeki okulların katılımıyla yapılan organizasyonda öğrenciler kıyasıya mücadele etti. Bu yıl; dokuzuncusu düzenlenen “Liseler Arası Akıl Oyunları Yarışması” 15 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirildi. 

Yarışma; Dünya Zekâ Oyunları Federasyonu Türkiye Temsilcisi olan Akıl Oyunları Dergisi ve Türk Beyin Takımı, öğrencileri akıl oyunları ile tanıştırmak, gelecek yıllarda Türkiye’yi temsil edecek öğrencileri keşfetmek amacıyla yapıldı. Her okulun 3 öğrenci ile katılabildiği yarışmaya 200’ün üstünde öğrenci dâhil oldu. Öğrencilerin yarışmada başarılı olabilme adına gösterdikleri çaba, renkli görüntülere sahne oldu. Yarışma sonunda il birincisine Cumhuriyet, ikincisine yarım, üçüncüsüne ise çeyrek altın verildi.

Heyecanın eksik olmadığı yarışmalarda aileler ve öğretmenler de tribünlerde yerini aldılar. Kelime oyunları, sudoku oyunları, akıl oyunları, matematik oyunları, optimizasyon, mekanik oyunlar olmak üzere altı bölümden oluşmaktadır. Son bölümde bireysel finallerin yapıldığı müsabakalarda ilk 15’e girenler ödüllendirildi. Yarışmalar sonucunda Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi takım halinde ve bireyselde birinciliği elde etti.

Dereceye giren okullar;

1. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi

2. Robert Koleji

3. Ataşehir BİLSEM

4. Galatasaray Lisesi

5. Özel Getronagan Ermeni Lisesi

Dereceye giren ilk 3 öğrenci;

1. Mehmet Durmuş (Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi)

2. Beri Kohen (Robert Koleji)

3. Serdar Sungun (Robert Koleji)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!