Mebbis.meb.gov.tr giriş | Öğretmen atama sonuçları

Öğretmen atama sonuçlarını Mebbis.meb.gov.tr üzerinden kolaylıkla sorgulayabilirsiniz. Peki Mebbis atama sonuç sayfasına nasıl erişilir? İşte meb.gov.tr atama sonuç ekranı

Mebbis.meb.gov.tr giriş | Öğretmen atama sonuçları
Mebbis.meb.gov.tr giriş | Öğretmen atama sonuçları
GİRİŞ 11.10.2016 10:35 GÜNCELLEME 11.10.2016 10:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

20 bin öğretmen atama sonuçları bugün itibariyle açıklandı. Peki Mebbis.meb.gov.tr üzeriden açıklanacak olan öğretmen atama sonuçlarına nasıl erişilir? Öğretmen atama sonuçları tam saat kaçta açıklanacak? İşte 2016 - 2017 öğretmen atama sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar

MEBBİS ÖĞRETMEN GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN

2016 - 2017 eğitim öğretim dönemi içinde yapılan 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçları açıklandı

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER NE KADAR MAAŞ ALACAKLAR?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili detayları açıklarken, maaş konusuna hiç girmedi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sözleşmeli öğretmen maaşları konusunda bir çalışma yürüttüğü ifade edilirken, binlerce öğretmen adayı sözleşmeli öğretmen maaşını merak ediyor. Şöyle bir hesap yaptığımızda; sözleşmeli öğretmenlerin teşvik için doğudaki maaşlarının hatırı sayılır derecede iyi olması bekleniyor. Doğu ve Güneydoğu'd öğretmenlik yapanların, ek ders ücreti, nöbet ve kurs ücretleri ile birlikte 4 bin 5 bin TL arasında değişen rakamların olması bekleniyor.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER HANGİ İLLERE ATANACAKLAR?

Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin

Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis,

Çanakkale, Çankırı, Çorum,

Diyarbakır

Elazığ, Erzincan, Erzurum,

Giresun, Gümüşhane,

Hakkari

Iğdır

Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale,
Kırşehir, Kilis

Malatya, Mardin, Muş

Nevşehir, Niğde

Ordu, Osmaniye

Rize

Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa,

Tokat, Trabzon, Tunceli,

Van

Yozgat

Zonguldak

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA VE GÖREV YERİNİN BELİRLENMESİ
 
Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlardan sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere başvuruda bulunanların atamaları, sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre tercihleri de dikkate alınarak ilan edilen kontenjanlar dahilinde elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Puan eşitliği halinde KPSS puanı üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı halinde atanacak aday, bilgisayar kurası ile belirlenecek. Atamalar, Bakanlıkça il/ilçe veya doğrudan eğitim kurumlarına yapılacak. Ataması yapılan sözleşmeli öğretmenler ile ilgili il veya ilçe milli eğitim müdürleri arasında sözleşme imzalanacak. İlan edilen kontenjanlardan, atama şartlarını taşımadıklarının anlaşılması nedeniyle atamaların iptal edilmesi, atanılan göreve geçerli bir mazeret olmaksızın süresi içinde başlanılmaması ya da atanma hakkından vazgeçilmesi gibi sebeplerle boşalan pozisyonlara, sözlü sınav sonuçlarının kesinleştiği tarihten itibaren 6 aylık süreyi aşmamak üzere aynı usulle atama yapılabilecek.
 
Göreve başlatılma sırasında taraflar arasında hizmet sözleşmesi imzalanacak. Sözleşme imzalayanlar, görev aldıkları eğitim kurumlarında alanları itibarıyla norm kadrolarla ilişkilendirilecek. Belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın süresi içerisinde göreve başlayamayanlar ile belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebeplerle göreve başlamama hali 2 ayı aştığı takdirde bu kişilerin atamaları iptal edilecek. Ataması iptal edilenler ile göreve başlayıp da 4 yıl içinde görevinden ayrılanlar, atamalarının iptal edildiği veya ayrıldıkları tarihten itibaren bir yıl süreyle sözleşmeli öğretmenlik pozisyonlarına atanmak üzere başvuruda bulunamayacak.

MEBBİS NEDİR?

MEBBİS'in açılımı; Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri'nin kısaltmasıdır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan elektronik hizmetlerin bütünü MEBBİS olarak ifade ediliyor. Başta e-Okul olmak üzere birçok hizmet, online olarak MEBBİS sayesinde kullanıcılara iletilir. MEBBİS içerisinde birçok elektronik uygulama barındırmaktadır. Bu uygulama modüllerinde bazı şunlardır: e-burs modülü,e-yatırım modülü,yönetici modülü,faaliyet modülü,e-mezun...Bu elektronik uygulamalar sayesinde eğitim camiasında görev yapan her düzeyde çalışan (müdür, yönetici, öğretmen v.s.) kendileri için uygun modülleri kullanarak elektronik ortamda işlemler yapma imkanına kavuşuyor.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİN EĞİTİM SÜRECİ 

Sözleşmeli öğretmen olarak atananlar, ilgili hükümler doğrultusunda adaylık eğitimine tabi tutulacak. Eğitim kurumu veya bölümün kapanması, program değişikliği, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararıyla bazı derslerin kaldırılması veya istihdam alanının daralması gibi nedenlerle öğretmen fazlalığı oluşması halinde, öncelikle sözleşmeli öğretmenler ihtiyaç fazlası öğretmen olarak değerlendirilecek.

MEBBİS GİRİŞ NASIL YAPILIR?

MEBBİS'e giriş yapmak için mebbis.meb.gov.tr adresine girilmesi gerekiyor. Bu sayfa üzerinden sizin için belirlenmiş olan kullanıcı adı, şifre ve güvenlik kodunu yazarak kolaylıkla MEBBİS anasayfasına erişilebiliyor. Eğer siz de MEBBİS'e giriş yapmak istiyorsanız, aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Şifre sıfırlama nasıl yapılır?

Unutulan MEBBİS şifrenizi yenilemek için buraya tıklayarak gerekli bilgileri doldurunuz. Cep telefonunuza gelecek onay kodu ile şifre değiştirme işleminizi tamamlamış olacaksınız.

Şifre sıfırlaması için tıklayın

MEBBİS İçerisinde Bulunan Modüller

Devlet Kurumlari Modülü, e-Yatırım İşlemleri, Meis Modülü, Meis Sorgu Modülü, e-Alacak Modülü, e-Burs Modülü, Evrak Modülü, Tefbis, Kitap Seçim Modülü, Döner Sermaye Modülü, EgiTek Sınav Modülü, Sosyal Tesis Modülü, e-Mezun, İlköğretim Kurum Standartları Modülü, Özel MTSK Modülü, Özel Öğretim Kurumları Modülü, Özürlü Birey Modülü, RAM Modulu, TKB Modülü, Performans Yönetim Sistemi, MEB İnternete Erişim Modülü, Öğretmenevi Faaliyet Modülü, Faaliyet Modülü, Yönetici Modülü, Okul Gelişim Programı Modülü, Mal,Hizmet ve Yapım Harcamaları.

MEBBİS KULLANICILARINA HANGİ HİZMETLER SUNULUYOR?

e-Okul -e-Akademi, Halk Eğitim, Açık Öğretim Kurumları, e-Yurt, e-Taşınır işlemlerini MEBBİS üzerinden kullanıcılar hemen hemen her türlü işlemi gerçekleştirebilmektedir.

İçeriğinde bulunan modüller sayesinde MEBBİS'de istenilen modülle ilgili işlemler kolayca gerçekleştirilebilmektedir. Bu işlemler için ise yapmanız gereken tek şey sisteme giriş yapmak olacaktır.

YORUMLAR 1
  • se se 7 yıl önce Şikayet Et
    91 le atanamadim. hakkimi yiyenleri Allah'in adaletine bırakıyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt