Düz lise kayıt işlemi nasıl yapılır? İstenen belgeler neler?

TEOG 3 nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından en çok merak edilenler listesine giren 2017 Lise kayıt tarihi için gözler MEB'e çevrildi. Peki lise kayıtları ne zaman başlayacak? İşte tüm detaylar

Düz lise kayıt işlemi nasıl yapılır? İstenen belgeler neler?
Düz lise kayıt işlemi nasıl yapılır? İstenen belgeler neler?
GİRİŞ 13.09.2017 12:48 GÜNCELLEME 13.09.2017 12:48

08 Eylül cuma günü itibariyle TEOG üçüncü nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler lise kayıt işlemlerine çevrildi. 2017 - 2018 eğitim öğretim yılında lise kaydını yaptırmak isten öğrenciler ve veliler lise kayıt tarihlerini merak etmeye başladı. Peki MEB tarafından lise kayıt işlemleri ne zaman başlayacak? İstenilen evraklar neler? İşte tüm detaylar...

Yerleştirme asıl kayıt işlemleri nasıl yapılacaktır?

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup kesin kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

Düz Lise Kayıt İşlemleri nasıl oluyor?

TEOG Lise yerleştirmeleri sonucunda bir liseye yerleşemeyen öğrenciler, düz liselere kayıt için aşağıdaki belgeleri hazırlamak zorundalar. Gerekli olan bu evrakları tamamladıktan sonra kaydınızı yapabilirsiniz.

Düz Lise Kayıtları İçin Belgeler:

1- 6 adet fotoğraf,

2- Nüfus Cüzdanının fotokopisi,

3- Öğrenim Belgesinin aslı,

4- Veli Adına “Yerleşim Yeri Adres Belgesi“(Nüfus Müdürlüklerinden alınacaktır.)

Tercih yapmayanlar ne olacak?

İnternet üzerinden açılan tercih işlemleri ekranında ‘Özel okula kayıt yaptırdım, tercih yapmayacağım’ ya da ‘Tercih yapmak istemiyorum’ butonlarından birini seçmeyenler, 12 yıllık zorunlu eğitimden dolayı sistem tarafından otomatik olarak açık liselere kaydedilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi