e-Okul giriş kapandı mı? (2018) MEB e-Okul neden açılmıyor?

e-Okul, Karne gününe sayılı günler kala milyonlarca öğrenci ve veli tarafından sık sık kontrol ediliyor. Karne heyecanıyla güncel not durumunu öğrenmek isteyen öğrenciler gün içerisinde defalarca e-Okul’a giriş yapıyor. Peki ya 2018 e-Okul VBS giriş nasıl yapılır, e-Okul giriş ekranı ne zaman kapanacak? İşte detaylar...

e-Okul giriş kapandı mı? (2018) MEB e-Okul neden açılmıyor?
e-Okul giriş kapandı mı? (2018) MEB e-Okul neden açılmıyor?
GİRİŞ 19.01.2018 15:03 GÜNCELLEME 19.01.2018 15:03
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

2018 eğitim-öğretimin yılı ilk döneminin bitmesine sayılı günler kala, e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş ziyaretleri de bir hayli yoğunlaştı. Sömestr tatili için plan yapmaya başlayan öğrenciler kötü bir sürprizle karşılaşmamak için sık sık güncel not durumlarını öğrenmek üzere e-Okul’a giriyorlar. Peki e-Okul’a nasıl giriş yapılır? e-Okul not girişi hala devam ediyor mu? e-Okul ne zaman kapanacak? e-Okul üzerinden dolandırıcılık nasıl yapılıyor? İşte haberimizin detayları…

E-OKUL’A NASIL GİRİŞ YAPILIR?

E-Okul VBS giriş ekranı ile karne öncesinde son not durumunu görüntülemek ve ortalamasını hesaplamak isteyen öğrenciler, sisteme nasıl giriş yapılacağını araştırıyor. Bilindiği üzere 2007 yılının Ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hizmete sunulan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde öğrencinin tüm eğitim bilgileri görüntülenebiliyor.

E-OKUL GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

E-Okul giriş işlemi için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan "https://e-okul.meb.gov.tr/" adresine internet tarayıcısından girilmelidir. Açılan ekranda sağ bölümde yer alan "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altında yer alan bilgiler doldurulmalı ve ardından "Giriş" butonuna basılmalıdır. İstenen bilgiler güvenlik kodu, öğrenci T.C. Kimlik Numarası ve öğrenci okul numarasıdır. Giriş işleminin ikinci aşamasında ise öğrenciye ait bilgiler istenmektedir. Örneğin öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu yer, öğrencinin fotoğrafı, aile sıra no, cilt no ve öğrencinin okuduğu şube gibi bazı bilgiler sorulmaktadır. Bu bilgiler de doğru girildiği takdirde sistem açılır ve e-Okul giriş işlemi tamamlanmış olur. Sisteme giriş yaptıktan sonra sol tarafta yer alan işlem menüsünden Not Bilgisi, Devamsızlık Bilgisi, Haftalık Ders Programı, Sınav Tarihleri, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar, Davranış Notları, Diploma Puanı, Yıl Sonu Notları, Nakil Durumu ve Şube Yazılı Ortalamaları gibi birçok seçenek kullanılabilir. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi tamamen ücretsizdir.

E-OKUL NE ZAMAN KAPANACAK?

Sömestr tatili için gün sayan öğrenciler ve veliler, bir yandan son sınavlarını tamamlarken; öte yandan da E-okul VBS not girişinin kapanış tarihine yönelik araştırmalar yapıyor. Kanaat notlarını yükseltmek isteyen öğrenciler, sık sık E-okul not sistemi üzerinden sözlü ve yazılı notlarındaki yeni güncellemeleri kontrol ediyor. Sistemin kapanış tarihi öğretmenlerin yazılı sınavlarını okuduğu tarihe göre farklılık gösteriyor. Buna göre henüz kapanmayan e-Okul giriş ekranının ne zaman kapanacağı öğretmenlerin inisiyatifinde.

VELİLER DİKKAT! SAHTE UYGULAMALAR BİLGİLERİNİZİ ÇALABİLİR!

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan'dan uyarılar geldi. Mobil uygulama mağazalarında yer alan sahte uygulamalara karşı vatandaşlara uyarıda bulunan Sayan, bu konuda yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

“Mobil uygulama mağazalarında vatandaşlarımızın kişisel verilerini elde etmeye yönelik olarak bazı uygulamalar yer almakta. Yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde E-Devlet, SGK, HGS, E-Okul gibi popüler isimlere sahip 40 civarında uygulamadan 32'sinin sahte olduğunu ve bu sahte mobil uygulamaların bir kısmının zararlı aktivite içerdiğini tespit ettik. İsmi SGK, HGS, E-Okul olan sahte uygulamalardan 32'sinin vatandaşların verilerini alabildiğini tespit ettik ve bu uygulamalar kurulum esnasında gereksiz izin istemekte, kişisel verilere ulaşabilmekte. Bir diğer sahtecilik uygulaması da bankacılık uygulamalarında görülüyor. Kişilerin SMS bilgisine kadar erişim izni alan sahte uygulamalar bankacılık uygulamalarındaki bir defaya mahsus üretilen şifrelerin dolandırıcılık faaliyetlerine ulaşmasına yol açabiliyor. Bu konuda vatandaşlarımız sadece bilenen mecralardan bu uygulamaları indirmeli, mağazalardaki uygulamaların sahte olup olmadığını anlamak için ise indirme sayısı, kullanıcı yorumları, yayıncı ve iletişim bilgilerine bakması gerektiği konusunda uyarmak istiyorum.”

YORUMLAR 16
  • 27 antep 5 yıl önce Şikayet Et
    e okulu niye acilmiyo
    Cevapla
  • isim 5 yıl önce Şikayet Et
    ben e okulu açamıyorum
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    ben site buldum e okulu engeledim yoksa babam kemerle mene yapacaktı
    Cevapla
  • ahmetsabo 5 yıl önce Şikayet Et
    e okul kapanmadı ve kapanmaz
    Cevapla
  • motor 6 yıl önce Şikayet Et
    E okulu açın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!