YKS tercih kılavuzu! ÖSYM Üniversite boş kontenjanlar listesi...

ÖSYM'nin bu sene ilk kez düzenlediği YKS yani Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonrası tercih kılavuzu yayınlandı. Peki 2018 yılı itibariyle üniversiteye kayıt yaptıracak öğrenciler YKS tercih kılavuzuna nasıl ulaşabilir? İşte detaylar...

YKS tercih kılavuzu! ÖSYM Üniversite boş kontenjanlar listesi...
YKS tercih kılavuzu! ÖSYM Üniversite boş kontenjanlar listesi...
GİRİŞ 14.08.2018 11:01 GÜNCELLEME 14.08.2018 11:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Lise eğitimini tamamlayıp Üniversiteye geçmek isteyen öğrenciler geçtiğimiz günlerde bu yıl ilk kez düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı yani YKS'ye girdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen YKS sınavı tercih kılavuzu ise yayınlandı. 2018 - 2019 eğitim öğretim yılı takvimine göre üniversiteye kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler ve velilerin merak ettiği YKS tercih kılavuzuna haberimizin detayından kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Buna göre üniversite kontenjanları da belli oldu.

2018 YKS üniversite tercihi ÖSYM ais giriş sayfası ve tercih işlemleri!

ÖSYM YKS TERCİH KILAVUZU!

TABLO 3 İÇİN TIKLAYINIZ...

TABLO 4 İÇİN TIKLAYINIZ...

 

YKS tercihleri 7-14 Ağustos tarihleri arasında ÖSYM tarafından alınacak. Üniversite boş kontenjanları öğrenmek ve YKS tercihleri hakkında bilgi sahibi olmak için yukarıda bulunan bağlantıya tıklamanız yeterli. Bu sene üniversiteye kayıt olacakları yakından ilgilendiren 2018 YKS yerleştirme kılavuzu sınav sonuçlarından önce açıklanmış oldu.

2018 YKS sınavı TYT ve AYT sonuçları açıklama tarihi! (ÖSYM)

MERKEZÎ YERLEŞTİRME İÇİN TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILACAKTIR?

Adaylar, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.). Merkezimize posta vb. yollarla gönderilen tercih listeleri işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerlidir.

yks

2018 YKS BARAJ PUANI KAÇ?

Yaklaşık 2 buçuk milyon öğrencinin gireceği 2018 YKS sınavı baraj puanı belli oldu. Buna göre yapılan resmi açıklamalar çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavın barajını geçmek için en az TYT’de 150’yi geçmek, Alan Yeterlilik Testi'ndeki (AYT) 180'i geçmeleri gerek. Yani öğrenciler girdikleri sınavda TYT’den 15 net AYT'den 20 net yapmak zorunda.

SINAVLARA TOPLAMDA KAÇ KİŞİ GİRDİ?

TYT'ye başvuru yapan 2 milyon 381 bin 784 aday 7 bin 884 binadaki 129 bin 291 salonda, AYT'ye başvuran 2 milyon 19 bin 853 aday 6 bin 746 binadaki 108 bin 470 salonda, YDT'ye başvuran 131 bin 453 aday ise 779 binadaki 6 bin 418 salonda sınava alınacak.

YORUMLAR 2
  • UMUT 5 yıl önce Şikayet Et
    Merhabalar.ben 4 yıllık okuyorum,ama bölümden memnun değilim.şimdi tekrar sınava girdim ve daha iyi 4 yıllık kazandım gibi.şimdi ben yeni kazandığım yer için kaydımı sildirmem gerekiyor mu ? yoksa yeni kazandığım yere kayıt yaptırırsam diğeri otomatik mi siliniyor ?
    Cevapla
  • Gamze taş 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayır. yeni bir yere kayıt yapacaksan eski kaydını mutlaka silmelisin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer