2018 YKS üniversite tercihi işlemleri ÖSYM ais giriş ekranı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gözler tercih ve yerleştirmelere çevrildi. Bu sene ilk kez düzenlenen sınavın tercihleri ise büyük merak konusu oldu. Peki 2018 YKS tercihleri nasıl yapılır? ÖSYM ais giriş ekranı sayfası...

2018 YKS üniversite tercihi işlemleri ÖSYM ais giriş ekranı
2018 YKS üniversite tercihi işlemleri ÖSYM ais giriş ekranı
GİRİŞ 09.08.2018 09:46 GÜNCELLEME 09.08.2018 09:46
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

2018 - 2019 üniversite tercihleri için heyecan dorukta. YKS yani Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla yerleştirme ve tercih işlemleri için geri sayım başladı. 07 Ağustos salı günü itibariyle başlayan YKS tercih işlemleri nasıl yapılır? Bu sene sınav sisteminin değişmesiyle birlikte üniversite tercih işlemleri en çok merak edilenler listesine girdi.

Kurum tarafından yapılan resmi açıklamaya göre başvurular sadece ÖSYM AİS sayfasında gerçekleşecek. ÖSYM sınav merkezlerinde başvurular yapılmayacaktır. https://ais.osym.gov.tr/ giriş sayfasına ulaşmak için bağlantıya tıklayınız.

 

Karşınıza çıkan ekranda TC Kimlik no ve şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra üniversite yerleştirme işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz.

Daha detaylı bir anlatım için "YKS tercihleri nasıl yapılır" haberimizi ziyaret edebilirsiniz...

2018 YKS tercihleri nasıl yapılır? Üniversite bölümlerine başvurmak için...

YKS TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

ÖSYM tarafından alınacak olan YKS tercihleri 07 Ağustos'ta başlayıp 14 Ağustos 2018 tarihinde saat 23:59’ta sona erecek.

ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ağustos ayı itibariyle YKS tercih sonuçları süreç tamamlandıktan sonra iki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Buna göre üniversiteye kayıt yaptıracak öğrenciler bir an önce açıklanmasını bekledi YKS tercih sonuçları çok kısa bir süre içerisinde ulaşmış olacak. Sonuçlar ÖSYM'nin resmi sitesinden duyurulacak ve başka bir yerden öğrenilmeyecek.

yks-ösym

ÖSYM'NİN AÇIKLADIĞI TABLO 3 VE TABLO 4 NEDİR? NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Üniversite öğrenci adayları YKS (Yükseköğretim Kurumları) sınavından 150 puan ve üzeri aldıysa, iki yıllık bölümler için Tablo 3 üzerinden başvurular yapabilirken, 180 puan ve üzeri için dört yıllık bölümler için başvuru yapabilir. 180 puan altında puan alanlar Tablo 4’ten başvuru yaparsa, geçersiz sayılacaktır.

Tablo 3 ve Tablo 4'e ulaşmak için tıklayınız

BAŞVURU TARİHLERİ SONA ERDİKTEN SONRA SIRALANDIRMADA DEĞİŞİKLİK OLUR MU?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre tercih süresi içerisinde kaydedilen tercih sıralamasında veya yeni tercihlerde sıralama yapılabilir . 15 Ağustos 2018 saat 00:00’dan sonra başvurularda değişiklik yapılamaz ve hiç bir şekilde müdahale edilemez.

2018 Okulların açılma tarihi belli oldu!

UZMANLAR UYARIYOR! TERCİH YAPARKEN BU KONUYA DİKKAT!

Geçen seneye göre çok sürpriz yerleşmeler olabileceğini, bazı programların başarı sıralarının düşebileceğini düşünen uzmanlar  “Özellikle Eşit Ağırlık ve Sözel bölümler için bu beklenti daha da yüksek. Adaylar morallerini bozmadan çok geniş bir aralıktan tercihlerini yapmalılar. 24 tercih hakkı bulunduğu için mümkün olduğunca fazla tercih yapsınlar. Belki de hiç beklemedikleri bir yere yerleşecekler.” dedi

ÖSYM 2018 YKS (ÜNİVERSİTE) KILAVUZUNDA DEĞİŞİKLİK

ÖSYM YKS kılavuzunda yaptığı değişikliği, resmi internet sitesi www.osym.gov.tr üzerinden aşağıdaki açıklamayla birlikte duyurdu.

"Yükseköğretim Genel Kurulunca hukuk, mimarlık, mühendislik, tıp, öğretmenlik programları başarı sıraları aşağıdaki şekilde yeniden belirlenmiştir. 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu bu doğrultuda güncellenmiştir.

ÜNİVERSİTELERİN BAŞARI SIRALAMASI DEĞİŞEN BÖLÜMLERİ

Hukuk programları EA En düşük 190 bininci (190.000)

Mühendislik programları SAY En düşük 300 bininci (300.000)

Mimarlık programları SAY En düşük 250 bininci (250.000)

Tıp programları SAY En düşük 50 bininci (50.000)

Öğretmenlik programları İlgili Puan Türünde En düşük 300 bininci (300.000)

* Orman, Ziraat, Su Ürünleri Fakülteleri programları ile Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği programları hariç; Ziraat Fakültelerinin Gıda Mühendisliği programları dâhil

** Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı dâhil

YORUMLAR 13
  • süleyman 5 yıl önce Şikayet Et
    Okul birincisi YKS sınavında sadece sözelden yapmişsa sayısaldan bölüm seçebilir mu.
    Cevapla
  • seda 5 yıl önce Şikayet Et
    Okul birincisi istedişi bölümü seçebilir mi.Yoksa sadece yaptığı bölümden seçebilir.Yani YKS sınavında sözelden yapmişsa sayısaldan bölüm seçekilir mi.Öyle bir avantaj varmı.
    Cevapla
  • seda 5 yıl önce Şikayet Et
    Okul birincisi istediği bölüme tercih verebilirimi.Yoksa sadece yaptığı bölümden tercih verebilir.
    Cevapla
  • deniz 5 yıl önce Şikayet Et
    Sıralama ve puanlar nerden bakılıyor 2017 puanı var 2018 çıkmıyor nerden grilecek cevap yazarmsınız
    Cevapla
  • hatun 5 yıl önce Şikayet Et
    2018 tercihler yapıldıktan sonra üniversitelere yerleşenlere göre çıkacak sen tercih yaparken 2017ye bakıp değerlendireceksin zaten.
    Cevapla
  • İlkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Tercihler hâlâ başlamadı sanırım?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri