07 Ekim KPSS ortaöğretim lise soru ve cevap kitapçıkları!

ÖSYM'nin düzenlemiş olduğu 2018 KPSS sınavının soruları ve cevapları açıklandı mı? 07 Ekim 2018 tarihi itibariyle düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı ortaöğretim ve lise mezunları için düzenlendi. Memur olma hayaliyle sınava girenler sınav çıkışı soru ve cevap kitapçığını araştırmaya başladı.

07 Ekim KPSS ortaöğretim lise soru ve cevap kitapçıkları!
07 Ekim KPSS ortaöğretim lise soru ve cevap kitapçıkları!
GİRİŞ 15.10.2018 09:51 GÜNCELLEME 15.10.2018 09:51

Ortaöğretim, Lise mezunları için düzenlenen 2018 KPSS sınavı büyük heyecana sahne oldu. Sınavın sona ermesiyle birlikte ÖSYM sayfası sorgulanmaya başladı. KPSS’de Genel Yetenek Sınavı 60 soruluk bir sınavdır. Bu sınavda 30 soruluk Türkçe ve 30 soruluk Matematik testi bulunmaktadır. Matematik testinin içerisinde her yıl 2 veya 3 tane Geometri sorusu da bulunmaktadır. Genel Kültür Sınavı ise 60 soruluk bir sınavdır. Bu sınavda 37 soruluk Tarih , 23 soruluk Coğrafya ve 15 soruluk Vatandaşlık-Anayasa-Güncel konular testi bulunmaktadır. KPSS’de sınava hazırlanan öğrencilerin Genel Yetenekte çok zorlandığı bölüm Türk-İslam-Osmanlı Kültür ve Uygarlıkları ile ilgili sorulardır. Uzun süredir sınava hazırlananlar bugün itibariyle rahat bir nefes aldı. Bununla birlikte 07 Ekim Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) soru kitapçığı ve cevap kitapçığı ise büyük merak konusu oldu.

KPSS SINAV SONUCU AÇIKLANMA TARİHİ!

KPSS (Ortaöğretim) SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

 

07 Ekim KPSS soru ve cevaplarının Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklandı.

Yaklaşık 3 milyon memur adayının girdiği 2018 KPSS ortaöğretim sınavında adaylara, genel yetenek ve genel kültür testleri için 130 dakika (2 saat 10 dakika) verildi. Verilen süre içerisinde soruları cevaplamaya çalışan adaylar, alacakları puana dair bir hesaplama yapabilmek için soru- cevap sorgulaması yapmaya başladı. 

KPSS soru ve cevaplarının yayınlanması konusun da ÖSYM tarihsel değişiklik yapabilmekte. Yani buna göre yapılacak son dakika değişiklikleri haberimizden takip edebilirsiniz.

KPSS Soru ve Cevapları

Adaylar 2018 KPSS soruları ve cevapları için adaylar ÖSYM ais.osym.gov.tr adresine giriş yapması gerecek. Bu adres dışında hiçbir yerden sınav kitapçığı görüntülenemeyecek. Yapılan bir diğer açıklamaya göre Ortaöğretim KPSS soru ve cevapları adreslere posta yoluyla iletilmeyecek.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) soru ve cevapları için tıklayınız

KPSS SINAVININ GEÇERSİZ OLACAĞI DURUMLAR

Sınav süresince adayların; konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaları, kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri, sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kağıdında/sınav kitapçığında işaretleme yapmaya devam etmeleri, sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

BU SINAVDA DÖRT YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRECEK Mİ?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır."

Sınav kılavuzundaki bu açıklamadan da görüleceği üzere 2018 KPSS lise sınavında dört yanlış bir doğruyu götürmektedir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dolmabahçe'de önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye'yi kabul etti
'Berzeg Sendromu' mahalleyi boşalttı: ‘Köylerde nüfus kalmadı’