2019 ÖSYM YKS ek tercih sonuçları açıklandı! Ek yerleştirme işlemleri...

Öğrenciler ÖSYM YKS ek tercih işlemlerini tamamladı. Üniversite eğitimi görmek isteyenler şimdide YKS ek tercih sonuçlarını merak ediyor. Üniversitelerdeki boş kontenjanları değerlendiren öğrenciler Yükseköğretim Kurumları Sınavı ek yerleştirmelerine göre bir okula kayıt yaptırabilecek.

2019 ÖSYM YKS ek tercih sonuçları açıklandı! Ek yerleştirme işlemleri...
2019 ÖSYM YKS ek tercih sonuçları açıklandı! Ek yerleştirme işlemleri...
GİRİŞ 19.09.2019 14:50 GÜNCELLEME 19.09.2019 14:58

YKS ek tercih sonuçları açıklandı! Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın (ÖSYM) AİS sistemi üzerinden geçtiğimiz günlerde başlayan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme tercihleri 11 Eylül çarşamba günü sona erdi. Peki 2019 - 2020 YKS ek tercih sonuçları nasıl öğrenilecek? Eylül ayı içerisinde açıklanması bekleniyor. İstediği okula yerleşemeyen öğrenciler, üniversitelerdeki boş kontenjanlara göre 2 yıllık veya 4 yıllık bölümlere yerleşebilecek

 

KAÇ BOŞ KONTENJAN VAR?

İlk yerleştirmelerin ardından örgün lisans ve önlisans programlarında 71 bin 233 kontenjan boş kalmıştı. Yerleştiği programa kayıt yapmayan yaklaşık 60 bin adayla birlikte örgün eğitimdeki boş kontenjan sayısı 131 bine yükseldi. Açıköğretimde ilk yerleştirmelerin ardından boş kalan 25 bin 749 kontenjan sayısı ise 62 bin 140’a yükseldi.

 

Örgün programlar açıköğretimin toplamında; lisansta 66 bin 974, önlisansta 124 bin 166 kontenjan ek yerleştirme tercihlerinde adaylar tarafından tercih edilebilecek.

Adayların eğitim almaktan en çok vazgeçtiği lisans programı tarih olarak dikkat çekti. En fazla boş koltuk ise 5 bin 278 ile inşaat mühendisliğinde.

İngilizce öğretmenliğinde 208, hemşirelikte 200, iç mimarlıkta ise 180 kontenjan boş bulunuyor. Diş hekimliği 47, veterinerlik 39 ve eczacılık ise 37 boş koltuğa sahip. Tıpta ise 120 kontenjan boş.

YKS Ek Tercih

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

2019 YKS ek tercih sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. 

ÜNİVERSİTE KAYITI İÇİN İSTENEN BELGELER

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı