Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine alınacak ücretli öğretmenlik başvuruları geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Öğretmen adayları gözünü ücretli öğretmenlik başvuru sonuçlarına çevirdi. İl ve ilçe müdürlükleri çalışamalar devam ediyor. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?
Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?
GİRİŞ 10.10.2019 11:50 GÜNCELLEME 10.10.2019 11:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ücretli öğretmenlik başvurularının sona ermesinin ardından gözler sonuçlara çevrildi. Öğretmen adaylarının merakla beklediği sonuçlar ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Olumlu başvuru sonucunda ücretli öğretmenler il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından ulaşılıp göreve başlayacağı tebliğ edecek ve eğer öğretmen adayı kabul ederse kurumuna gelip gerekli yazışmalar yapıldıktan sonra SSK girişleri yapılıp göreve başlamış olacak. 

 

 

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçlarının Ekim ayı itibariyle açıklanması bekleniyor. Başvuru sonuçları ile ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden veya okul müdürlüklerinden başvuru yapan adaylara kazandıklarına dair mesaj gönderiliyor veya telefon ile aranılıyor.

 

 

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN BAŞVURU SONUÇLARINI İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

2019 - 2020 YILI İÇİN ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK MAAŞI NE KADAR?

Ücretli öğretmenlerin maaşları, girdikleri ders saatine göre değişiklik gösterir. Ücretli öğretmenler ayda ortalama olarak 120 saat derse girmektedirler. Bunun yanı sıra ücretli öğretmenler resmi tatillerde ek ders ücreti alamazlar. Aynı zamanda ücretli öğretmenler yarıyıl tatillerinde de maaş alamazlar.

Tüm bu tatillerin dışında normal bir ayda ücretli öğretmenlerin toplam girdiği ders saati sayısına göre aylık olarak alacağı maaş ise

- 1880 TL olarak belirlenmiştir. (1 ders saatine ait ücret 16 TL'dir. Ancak belli bir ders saati sonrasında AGİ (Asgari Geçim İndirimi Hesaba katıldığı için ders saati ücretleri artmaktadır.)

YORUMLAR 1
  • Sınıf öğretmeni 4 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen yer değiştirme yönetmeliği sil baştan değiştirilmelidir Her öğretmenin rahatlıkla yer değiştirebildiği bir sistem geliştirilmelidir Din Kültürü ve İngilizce dersleri 1.sınıftan itibaren müfredata konulmalıdır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'