BİLSEM sınavı ne zaman? 2020 Milli Eğitim Bakanlığı BİLSEM başvuru tarihleri

Her sene olduğu gibi bu senede da özel yetenekli öğrencilerin eğitim göreceği BİLSEM sınıfları için grup tarama ve bireysel değerlendirme sınavları gerçekleştirilecek. İlkokul öğrencilerine uygulanan BİLSEM sınavı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenecek. Özel yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı 2020 BİLSEM'in sınav tarihi belli oldu.

BİLSEM sınavı ne zaman? 2020 Milli Eğitim Bakanlığı BİLSEM başvuru tarihleri
BİLSEM sınavı ne zaman? 2020 Milli Eğitim Bakanlığı BİLSEM başvuru tarihleri
GİRİŞ 10.12.2019 12:27 GÜNCELLEME 10.12.2019 12:27
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yurt genelinde gerçekleştirilecek olan BİLSEM sınavı 4 Ocak-19 Nisan 2020 aralığında olacak. Bu sınavın sonuçları ise 22 Nisan tarihinde açıklanacak. Bireysel değerlendirme sınavı ise 1 Haziran-28 Ağustos tarih aralığında gerçekleşecek. Bu sınavın sonuçları ise 4 Eylül 2020 tarihinde açıklanacak.

BİLSEM BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğrencilerin öğretmenler tarafından değerlendirilip E-Okul sistemine yükleneceği tarih aralığı 25 Kasım-6 Aralık tarih aralığı olacak. Bu başvuruların sonucu ise 25 Aralık tarihinde açıklanacak.

BİLSEM KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

1- Kayıt Formu
2- Veli Muvafakat Belgesi
3- Öğrenci Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
4- 2 Adet Fotoğraf
5- Örgün eğitim kurumundan alınan öğrenci belgesi 

BİLSEM’E NASIL BAŞVURULUR?

 

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde yapılan sınav sonuçlarına göre yapılmaktadır. Bu sınav ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf düzeyindeki öğrencilere tablet üzerinde dijital olarak yapılmaktadır. Bu sınava 2017 yılına dek bireysel olarak başvuru yapılamıyordu. Diğer senelerden farklı olarak 2017 - 2018 Eğitim Döneminde veliler, sınav ücretini yatırdıktan sonra sınıf öğretmeninden gözlem formunu doldurmasını talep edebilecek. Aslında dolaylı bir şekilde Bilsem sınavı başvurularının bireysel olarak yapılmasının önü açıldı. Sınava katılacak olan öğrenciler okullarındaki sınıf öğretmenleri tarafından doldurulan "gözlem formu" listesiyle aday gösterilmektedir.

 
YORUMLAR 9
  • Mantıklı 4 yıl önce Şikayet Et
    Tablet le yapılan sınavda çok vebale girilebilir. düşünsenize herşey bir tıkla oluyor o tıkı sınıftaki öğretmen yapmışsa kim bilebilir... Bu yüzden daha mantıklı bir sınav bekliyoruz.
    Cevapla
  • egeli 4 yıl önce Şikayet Et
    bır yerde mülakat varsa torpıl kayırma vardır..adam gıbı yazılı çoktan seçmeli yap sınavı başarılı olanlar bılsem okuluna gıtsın..
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir defa özel yetenek deniyor veliler kursa falan yazdırıyor kazansın diye sonra da hüsran anladık herkezin evladı zeki ama garip değil mi hep eleştiren kazanamayan çocukların velisi eğitimci yok mu değerlendirebilecek sonra da çıkmışsınız yok öyleydi falan beyler bu kurum etüt merkezi değil tamam çocuklar zeki anladık ama bu yavruları at yarışına sokup hava atmak ya da ATAMAMAK ne kadar doğru o kadar biliyorsunuz alın evladınızı meşgül etmeyin bu imkanı ki başkası değerlendirsin nankörlüğün lüzumu yok
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Yetenek sınavıyla öğrenci alıyorsunuzda, hiçbir müfredat yok, eğitim modeli yok aynı anasınıfı gibi ders işleniyor birde velilerden 750 TL bağış adı altında para alınıyor, bunuda geçtim öğretmenler kendini üstün yaratık yerine koyuyorlar, bende çocuk akzandı özel bir programla eğitim modeliyle dahada desteklenecek sandım ama içi boş bir sistem
    Cevapla
  • sorunsal 4 yıl önce Şikayet Et
    tablet ve mülakat içeren bir sınav hakkaniyetli, objektif ve adil yapılamaz...manipülasyona ve kayırmacı torpile her daim açıktır...ilgililere duyurulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...