Yükseköğretimde sessiz devrim... YÖK'te 'YKS kontenjan' toplantısı

Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu'nun beşinci toplantısı gerçekleştirildi. YÖK Başkanı Saraç, toplantıya ilişkin "2019 YKS programlarında gerçekleşen yüksek doluluk oranına ilişkin kurul üyelerine bir bilgilendirme yapıldı" açıklaması yaptı.

Yükseköğretimde sessiz devrim... YÖK'te 'YKS kontenjan' toplantısı
Yükseköğretimde sessiz devrim... YÖK'te 'YKS kontenjan' toplantısı
GİRİŞ 24.12.2019 21:26 GÜNCELLEME 24.12.2019 21:31
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu'nun beşinci toplantısı gerçekleştirildi.

 

 

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, toplantıya ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Saraç'ın paylaşımları şu şekilde:


""Yükseköğretimde sessiz devrim" olarak nitelendirilen politikalar arasında yer alan "Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu"nun beşinci toplantısını değerli Kurul üyelerinin katılımlarıyla YÖK’te gerçekleştirdik.

 

 

 Mevcut eğitim programlarının kontenjan planlanmasında ihtiyaç analizi yapmak ve yeni açılacak programlardaki asgari koşulları belirlemek için oluşturulan kurulda, 2019 YKS programlarında gerçekleşen yüksek doluluk oranına ilişkin kurul üyelerine bir bilgilendirme yapıldı.

 “Yeni YÖK” olarak, yetki devri ve paylaşımı politikamız çerçevesince “rasyonel bir kontenjan planlaması” yapılması için ilgili bakanlıklar, kurumlar ve özel sektör temsilcilerinden oluşan Y.E.P. Danışma Kuruluna büyük önem veriyoruz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 23
  • ddd 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın yekta saraç: Başkan Erdoğan doçentliği kolaylaştırın, yardımcı doçentliği kaldırın, 80 darbesi artığıdır dedi. Siz ise yardımcı doçentliğin sadece adını değiştirdiniz (Dr. Öğretim üyesi, yüm özlük hakları aynı) doçentlik kriterleri ise daha da zorlaştı. Bunun açıklamasını birisi yapabilir mi? Akademideki reisçi akademisyenler bile sizden hazzetmiyor.
    Cevapla
  • art 4 yıl önce Şikayet Et
    dgs kontenjan ları artırılsın .
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    üniversite sayısını artırmak yerine kalitesini artırın,üniversite sayısı arttıkça diplomalı işsiz sayısıda artıyor,ev kiralarıda artıyor.lütfen bu konuyu çözün.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    yök ü ilim, bilim alanında çalışmalarla görmek istiyoruz. çok şükür ideolojik söylemlerle artık gündeme gelmiyor
    Cevapla
  • abidik gubidik 4 yıl önce Şikayet Et
    sonuç ne çıkmış kontenjanlar belliyse açıklanmalı ki gençler ona göre yol alsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak