2020 Okullar ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanlığı yeni tarihi duyurdu

Okulların ne zaman açılacağı belli oldu. 12 gündür okula gidemeyen öğrenciler için açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 25 Mart çarşamba (bugün) okulların tatil süresinin Bilim Kurulunun gündemin yer alacağını ifade etmiş. Peki korona virüs nedeniyle tatil olan okullar ne zaman açılacak? İşte Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

2020 Okullar ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanlığı yeni tarihi duyurdu
2020 Okullar ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanlığı yeni tarihi duyurdu
GİRİŞ 30.03.2020 11:52 GÜNCELLEME 30.03.2020 11:52
Bu Habere 234 Yorum Yapılmış

Okulların ne zaman açılacağına ilişkin toplantı yapan Bilim Kurulu öğrencilerin ve velilerin meraklarını giderdi. Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamaya göre 30 Nisan perşembe günü okullar açılacak. 16-22 Mart 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil yapan ve hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün okula gitmeyen öğrenciler 23 Mart pazartesi günü itibariyle uzaktan eğitime başlamıştı. Türkiye'de görülen vaka sayılarının artması sebebiyle okulların açılma tarihi değişti ve öğrenciler toplamda 46 gün boyunca sınıftan derslerine katılamayacak.

SON YAYIMLANAN ÇALIŞMA TAKVİMİ (2019 - 2020)

Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında oldu. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün)

İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020’de başladı.

16-22 Mart 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verildi. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)

23 Mart 2020 tarihi itibariyle uzaktan eğitime geçilecek. Planlamaya göre 30 Mart pazartesi günü okullar açılacak. 

30 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran’da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

ERDOĞAN'DAN TATİL AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan okulların ne zaman açılacağını merak edenler için açıklama yaptı. Erdoğan "Ben bilim kurulunun bu konudaki görünüşünü çok önemsiyorum. Uzatılabilir de uzatılmayabilir de. Bilim kurulu ne diyorsa ona uyalım çünkü işin ehli onlar onların tavsiyesinde gitmekte fayda var. İnşallah bu çalışma yöntemiyle geleceğe yönelik çok çok farklı bir sistemi de oluşturmuş oluyoruz, oturtmuş oluyoruz." dedi.  Sağlık Bakanlığı’ndaki Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk saat 19:15 ortak basın açıklaması yaptı. 

SAĞLIK BAKANLIĞINDAN TATİL AÇIKLAMASI

Okullar haftaya açılacak mı sorusunu gündemdeki en önemli başlıkla arasında yerini korurken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konu hakkında önemli ifadeler kullandı. Koca; “Milli Eğitim Bakanlığı'mızla çarşamba günü Bilim Kurlumuza katılmak üzere bugün konuştuk. Dolayısıyla Bilim Kurulu'nda çarşamba günü eğitim konusunu gündemimize almış olacağız.” dedi.

MEB OKULLARIN AÇILIP AÇILMAMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "Okulların açılmasıyla ilgili eğitimsel bir eksiğimiz yok. Yarın denilse yarın başlarız ancak bu tamamen sağlıkla ilgili bir durum. Sağlık Bakanı ile sürekli temas halindeyiz, bu hafta tekrar görüşeceğiz ve gerekli bilgilendirmeyi yapacağız. Okullar hiç açılmasa da ona dair planımız var. Elimizde bitmiş bir paket var. Her türlü ihtimali düşünüyoruz." dedi.

YAZ TATİLİ İPTAL OLACAK MI?

Ziya Selçuk, uzaktan eğitim sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, "Yaz tatilinin iptal olup olmayacağı, bilimsel verilere dayanır. Şu an için bir şey söyleyemeyiz." dedi.

İLK TENEFFÜS 40 DAKİKA OLACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Öğrencilere 40 dakika teneffüs sözü veren Selçuk, “Çocuklar evde sıkıldığınızı, okulu özlediğinizi biliyorum. Buradan söz olsun, okula döndüğümüz ilk günün ilk teneffüsünü, o güne özel olarak 40 dakika yapacağız” ifadelerini kullandı.

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitim derslerinin detaylarını açıkladı. Uzaktan eğitim için gerekli hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Selçuk uzaktan eğitim derslerinin Pazartesi 09.00’da başlayacağını söyledi. Derslerin okulda olduğu gibi 40 dakika değil 20 dakika olduğunu belirten Selçuk “Özellikle sınav senesinde olan çocuklar için ekstra bazı çalışmalarımız var.” dedi. 

İLKOKUL UZAKTAN EĞİTİM DERS PROGRAMI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan İlkokul uzaktan eğitim haftalık ders programı şu şekilde;

ORTAOKUL UZAKTAN EĞİTİM DERS PROGRAMI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan Ortaokul uzaktan eğitim haftalık ders programı şu şekilde;

UZAKTAN EĞİTİM LİSE DERS PROGRAMI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan Eğitim Bilişim Ağı, (EBA) Lise  haftalık ders programı şu şekilde;

ÜNİVERSİTELERDE DE UZAKTAN EĞİTİM OLACAK

 

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, koronavirüs önlemleri kapsamında üniversitelerde uzaktan eğitim döneminin başlayacağını duyurdu. Üç haftalık tatilin vize sınavlarına denk gelmesi nedeniyle üniversitelerde akademik takvimin uzayıp uzamayacağı da önümüzdeki hafta karara bağlanacak.

 

YORUMLAR 234
  • Özel 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence okullar açılsın maskeliyiz zaten
    Cevapla
  • Özel 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence okullar açılsın maskeliyiz zaten
    Cevapla
  • şevval 3 yıl önce Şikayet Et
    okular hemen açılsın istiyorum inşaalah açılır
    Cevapla
  • egehan 3 yıl önce Şikayet Et
    okullar açılsın kırtasiyeye gidiyom kalemlik 50tl bu ne kırtasiyeden bir daha bişi almam fbasfhsdfıosadfıuasuıfjasdgfhsaodfjuhjsdfj
    Cevapla
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    açılmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!