Açık öğretim lisesi kayıtları başladı

Açık öğretim lisesi ile mesleki açık öğretim liselerine kayıtlar başladı.

Açık öğretim lisesi kayıtları başladı
Açık öğretim lisesi kayıtları başladı
GİRİŞ 02.09.2012 13:09 GÜNCELLEME 02.09.2012 13:09

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, yaptığı yazılı açıklamada, açık öğretim sisteminin öğrenimlerini tamamlayamayanlar için önemli bir hizmet olduğunu belirtti. Atilla Gülsar, açık öğretim lisesinin, ilköğretimi tamamlayan, ancak ortaöğretime devam edemeyenler ile ortaöğretimden ayrılanlara öğrenim fırsatı verdiğini aktardı.

Gülsar, şunları söyledi: ''Açık öğretim lisesi ile mesleki açık öğretim lisesine kayıtlar 31Ağustos tarihinde başladı. Kayıt yaptırmak isteyenlerin açık lise için 14 Eylül, mesleki açık öğretim lisesi için 21 Eylül'e kadar müracaat etmesi gerekiyor.”

Açık öğretim lisesine yeni kayıt yaptıracak öğrenciler il ve ilçelerde bulunan genel liseler ile milli eğitim müdürlüklerince görevlendirilen Anadolu liselerine müracaat edebilecek. Kayıtlı ancak, öğrencilik durumu sistem üzerinde silik olan öğrenciler ise il ve ilçelerde bulunan genel liselere, milli eğitim müdürlüklerince görevlendirilen Anadolu liselerine ve bölgelerinde bulunan halk eğitimi merkezi müdürlüklerine başvuracak. Mesleki açık öğretim lisesine kayıt yaptıracak öğrenciler ise yüz yüze eğitim görmek istedikleri okul müdürlüklerine başvuru yapabilecek.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek